KK „Mladost“ Vitez sa novom generacijom ponovo u vrhu BH karatea

U Areni “Husejin Smajlović” u Zenici jučer je održano Državno karate prvenstvo za pionire na kojem je nastupilo 774 takmičara iz 90 klubova.

Karate klub „MLADOST“ Vitez je nastupio sa devetnaest takmičara i osvojio  10 medalja i to 6 zlatnih, 1 srebrenu i 3 bronzane medalje te u ukupnom plasmanu zauzeo visoku drugu poziciju sa osvojena 23 boda.

Zlatne medalje su osvojili Adilović Hamza u kategoriji kate dječaci 8 godina, Hidić Semin u kategoriji kate dječaci 9 godina, muški kata  tim 8/9 godina (Adilović Hamza, Hidić Semin i Mangić Emel), Mujkić Salih u kategoriji borbe 10 god.-45kg, Spahić Belmin u kategoriji borbe 12 god.+52kg i Nadija Žigonja u kategoriji borbe djevojčice -40kg.

Srebrenu medalju je osvojila Jusufbašić Edna u kategoriji borbe djevojčice 11 godina -44kg, dok su se bronzanim medaljama okitili Sebastijan Paradžik u kategoriji kate dječaci 9 godina, Plivčić Emrah u kategoriji borbe dječaci 12 god.-37kg i Redžić Harun u kategoriji  borbe dječaci 12 god.-52kg.

Bio je ovo odličan nastup naših takmičara  i budućih reprezentativaca BiH koji će već za dvije sedmice nastupiti na Balkanskom prvenstvu koje se održava u Poreču.

Šef stručnog štaba karate kluba“Mladost“ Vitez, Aldin Adilović, naglasio je kako je prezadovoljan postignutim rezultatima , a naročito činjenicom da nova generacija vraća stari sjaj kluba vjerujući u još uspješnije i bolje rezultate te  svim osvajačima medalja na Državnom  prvenstvu upućuje iskrene čestitke.

Prethodni članakUmro otac koji je na samo jedan dan došao iz Njemačke kako bi podržao i zagrlio sina
Sljedeći članakPredstava “Pidžama za šestero” još jednom oduševila publiku u Vitezu