Kiseljak u Premijer ligi, Busovača peta

U organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne u hotelu “Zenit” u Neumu od 23. do 27. kolovoza 2015. godine odigrana je Prva liga Herceg-Bosne za 2015. godinu.

Nastupilo je 11 klubova koji su odigrali po Švicarskom sustavu u 7 kola s tempom igre 90 minuta po igraču za cijelu partiju plus 30 sekundi za svaki odigrani potez. Igralo se u mješovitom sastavu na 8 ploča, (6 seniora, 1 žene i 1 juniora).

Prvo mjesto osvojio je ŠK „KISELJAK“ iz Kiseljaka, koja je ovim uspjehom osigurala nastup u elitnom ekipnom natjecanju Premijer lige BiH za 2016.godinu, a za istu su nastupali: Tomić Aleksandar, IM Arapović Vitomir, FM Tutić Rešad, Barišić Predrag, Letić Nermin, Troglić Anđelko, Hadžiselimović Bernardina, Marković Dino, Budimir Anto, Perić Pero i Bakula Simo.

ŠK Busovača je koncu završila na 5. mjestu iako je po igri zaslužila plasman među tri najbolje ekipe. Za Busovaču su nastupili: Gordana Šulc (5 poena iz 6 partija), kadet Tarik Ekmeščić (4/6), Marko Čeko (3,5/5), Damir Šulc (3,5/6), Marinko Vujica (3,5/6), Ivica Knezović (2,5/6), Bojan Znahor (2/6), Senad Hajdarević (1,5/6), Branislav Vujica (0/1), Edhem Ekmeščić (0/0).

Natjecanje je svečano zatvorio Predsjednik Šahovskoga saveza Herceg-Bosne i dopredsjednik Šahovske unije Bosne i Hercegovine Željko Bogut, koji je pobjednicima lige ekipi Kiseljaka uručio pobjednički pokal i poželio im sreću i što bolji plasman u Premijer ligi BiH u kojoj će uz Široki Brijeg braniti boje našeg Saveza.

Sudačke poslove obavljali su: DA Blago Vukoja-glavni sudac, DA Željko Soldo i DA Petar Bogut.