Kiseljak: Održana svečana sjednica Općinskog vijeća i svečano otvoren Trg kneza Radoje

Intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i hrvatskog naroda te minutom šutnje za sve umrle vijećnike i poginule branitelje s područja općine Kiseljak, sinoć je u prepunoj dvorani Hrvatskog doma počela svečana sjednica Vijeća.

Otvorio ju je zamjenik predsjedatelja Zvonko Udovičić pozdravivši brojne goste, od bh. dužnosnika predvođenih predsjednikom FBIH Marinkom Čavarom do dvojice veleposlanika Ivana del Vechia veleposlanika RH u BiH i Larsa-Gunnara Wigemarka šefa Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini kao i izaslanstva gradova prijatelja, Kaštela, Zaprešića i mađarskog Koljnofa te izaslanstvo Grada Zagreba.

U iscrpnom izvješću o aktivnostima u protekloj godini načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak spomenuo je projekte poput uređenja stadiona, izgradnje novog trga, nastavka radova na vodoopskrbnom sustavu, javnoj rasvjeti, lokalnim cestama, radnoj zoni, uređenje dvorišta OŠ Kiseljak 1, izgradnju nove škole na Brestovskom…te spomenuo one planirane poput izgradnje istočne zaobilaznice te dovršetak spoja Ulice grada Zaprešića i Josipa bana Jelačića s novim mostom, radove na vodospremi Gomionica-Rudnik, nastavak rekonstrukcije sekundarne vodoopskrbne mreže kao i izgradnja kolektora otpadnih voda, izgradnju reciklažnog dvorišta, nastavak uvođenja LED rasvjete, rekonstrukciju određenih škola, izgradnju Trga Joze Penave itd….

I ove godine dodijeljena su priznanja osobama koje su svojim radom i zalaganjem doprinijeli sveopćem razvitku i afirmiranju općine Kiseljak. Tako je ”Povelja Općine Kiseljak” za 2017. godinu dodijeljena Srednjoj strukovnoj školi ”Fojnica” u Kiseljaku za izniman doprinos u oblasti odgoja, obrazovanja, kulture i sporta na području općine Kiseljak.

Priznanje ”Zahvalnica Općine Kiseljak” dodijeljena je Draganu Nenadiću, treneru Košarkaškog kluba ”Kiseljak”za izniman doprinos u razvitku sporta na području općine Kiseljak.

Dok su javna priznanja ”Plaketa Općine Kiseljak” za izniman doprinos u gospodarskom razvitku općine Kiseljak dodijeljene tvrtkama ”ORANGE PLUS” d.o.o. Kiseljak i ”PENIK COMPANY” d.o.o. Kiseljak.

Napredak Kiseljaka u svakom smislu kao i odlično gostoprimstvo u svojim su obraćanjima pohvalili i gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, gradonačelnik Koljnofa Franjo Grubić,gradonačelnik Zaprešića Željko Turk te predsjednik Federacije Marinko Čavara.

Zadovoljstvo dolaskom u Kiseljak kako je kazao, na poziv predsjedateljice Doma naroda PFBIH Lidije Bradara istaknuo je i veleposlanik Wigemark kazavši kako ga vesele realizirani projekti ali i popratni zabavni program sjednice koji je dokaz njegovanja kulture i tradicijskih vrijednosti, što je, kako je dodao dokaz da se život političkom smislu ustvari najviše i odvija na lokalnoj razini.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Bartolomej Stanković, Ana Marija Marić, tamburaška sekcija HKUD “Fra Karlo Kujundžić” te Klapa Dišpet.

Kako su i obećali, sjednici su nazočila i tri vijećnika iz reda bošnjačkog naroda Nihad Junuzović, Nedžad Džafić (SDP) i Hikmet Karasalihović (DF) te predsjednici općinskih ogranaka ovih stranaka Zaim Beriša i Petar Samardžić dok su prethodno položeni vijenci na spomen hrvatskim te bošnjačkim braniteljima.

______

Nakon jučer održane svečane sjednice Općinskog vijeća Kiseljak, simboličnim otkrivenjem replike stećka otvoren je novoizgrađeni Trg kneza Radoje.

Riječ je o dodatnoj urbanizaciji samog središta grada u kojem bi gradski trg trebao biti mjesto okupljanja i druženja. Osim replike stećka kneza Radoje čija je kamena ornamentika zastupljena i na grbu općine, Trg krase klupe, ukrasno drveće, pozornica, a predviđene su i fontane.

Stacioniranom pozornicom će kako su kazali iz Općine, biti riješen problem održavanja određenih kulturnih i svakih drugih događanja tijekom godine.

Podsjećamo, spomenuti stećak koji se nalazi na Brdanjku u Lepenici je stećak župana srednjovjekovne Župe Lepenica, kasnije velikog kneza Radoje Radoslića i jedan od najvrjednijih u cijeloj BiH.

Reklama