Kiseljak: Održana Dječja olimpijada

Stotine djece uživali su Kiseljaku na Dječjoj olimpijadi 2019.

Riječ je o trećem uzastopnom izdanju ovog projekta namijenjenom svoj djeci Kiseljaka i okolice koja su imala priliku uživati u cjelodnevnom veselom programu.

Naime, svih devet osnovnih škola općine Kiseljak plus škola iz Kreševa, u raznim su disciplinama prijavili svoje predstavnike koji su se tijekom dana natjecali u ekipnim i pojedinačnim sportskim disciplinama.

Osim služenih natjecanja, za sve druge male posjetitelje priređen je bogat zabavni program, od igara, oslikavanja lica, pravljenja balona, crtanja, do raznih maskota koje su ih zabavljale.

Sve aktivnosti su za svu djecu bile besplatne, a događaj je i ove godine organizirala udruga Arka na čelu sa Kristinom Josipović.

“Ideja je bila okupiti djecu iz svih škola općine Kiseljak na jednom mjestu, na otvorenom, i omogućiti im barem jedan sportski dan u kojem bi se dobro zabavljali, razvijali timski i natejcateljski duh te međusobno družili. To nam je već treću godinu zaredom uspjelo i nadamo se kako će zaista postati prava tradicija”, kazala je Josipović.

Osim nje, desetine volontera su cijeli dan radili i pazili na djecu od volontera Srednje škole, članova Frame Kiseljak, volontera Crvenog križa i brojnih drugih do profesora tjelesnog odgoja, Dražena Gujića (DJ-G) koji se pobrinuo za dobru glazbu te Nenada Rajića koji je mališane zagrijao prije natjecanja.

Roditeljima, ali i svim drugim Kiseljačanima, pružena je mogućnost darivanja krvi tijekom akcije koju je Crveni križ Kiseljak održao u srednjoj školi.

Manifestacija je i ove godine održana u prekrasnom kiseljačkom Parku generala Filipovića.

Najuspješnijim natjecateljima su podijeljene i medalje premda je pobjeda bila najmanje važna.