Kiseljak odbrojava dane do početka 4. ITF Futures turnira

„Sarajevski kiseljak open 2013″ u Gromiljaku će okupiti oko 80 tenisača iz cijeloga Svijeta. Među njima je i prvi bh tenisač i prošlogodišnji pobjednik Turnira Damir Džumhur

U organizaciji Teniskog kluba „Elliptic”, na terenima Kluba u naselju Gromiljak, u općini Kiseljak od 15. do 23. 06.2013 godine održava se teniski turnir „Sarajevski kiseljak open 2013″. Četvrti je to i posljednji turnir iz serije Futures koji se u BiH igra pod okriljem Međunarodne teniske asocijacije, ITF-a, a boduje se za ATP ljestvicu. Prije Gromiljaka Turniri iz Futures serije održani su u Prijedoru, Brčkom i Doboju..

U Gromiljaku će se, potvrdili su organizatori, i ove godine okupiti „svijet u malom”. Očekuje se dolazak oko 80 tenisača iz cijelog svijeta (Lista prijavljenih igrača može se pogledati na službenoj stranici ITF-a). Među njima su i Damir Džumhur, najbolji bh tenisač i prošlogodišnji pobjednik Turnira u Gromiljaku te Tomislav Brkić, profesionalni tenisač koji je, kao i Džumhur, član Davis Cup reprezentacije BiH.

Za pobjednike Turnira i ove je godine osiguran bogat nagradni fond vrijedan 10 000 $.

Generalni pokrovitelj Turnira, uz općinu Kiseljak, je tvrtka „Sarajevski kiseljak dd”, a pokrovitelj je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBŽ.

Otvorenje Turnira, uz prigodan program, planirano je za petak 14. 06.2013 godine, s početkom u 13 sati. Istog dana obavit će se ždrijebanje za kvalifikacije. Kvalifikacijski mečevi počinju u subotu 15.06.2013 godine i traju tri dana. Glavni dio turnira starta u utorak 18.06. 2013. godine, polufinalni mečevi su u subotu 22.06, a finale i završetak 4. ITF Futures turnira u Gromiljaju je u nedjelju 23.06.2013 godine.