KISELJAK: Na 25.000 kvadrata gradit će se dva sportska terena, trim-staze, mostovi, dječja igrališta…

Da se Kiseljak posljednjih godina ubrzano širi i izgrađuje, osobito u segmentu stanogradnje, jasno je svima koji prolaze ovim mjestom. No, kako urbanu sredinu ne čine samo stambeni objekti, nove ceste i nogostupi, već i popratni sadržaji, poput prostora za sport i rekreaciju, općinske vlasti u regulacijskom planu “Kiseljak III” predvidjele su i izgradnju zone sporta i rekreacije, piše Večernji list BiH

Kiseljak III

Bila bi smještena u blizini novog kompleksa stambenih zgrada s jedne strane te novoizgrađenog hotela Bank i tvrtke Sarajevski kiseljak s druge strane.

Na 25 tisuća četvornih metara u idućih nekoliko godina trebala bi se izgraditi dva sportska terena, jedan veliki i drugi pomoćni, višenamjenski s podlogom od umjetne trave, potom prateći objekti, trim i biciklističke staze, pješački mostovi preko rijeke koja je u neposrednoj blizini, dječja igrališta te slični sadržaji koji bi skupa u samom središtu grada stvorili oazu odmora i rekreacije.

Idejni projekt predstavljen je ovih dana javnosti, na raspravi koju je u sportskoj dvorani Srednje škole organizirala Služba za gospodarstvo, urbanizam, zaštitu okoliša i komunalne poslove. S izgledom buduće zone sporta i rekreacije okupljene, uglavnom predstavnike sportskih klubova u Kiseljaku, upoznao je Nikola Grubešić, predstavnik spomenute općinske službe, i Igor Kubač, predstavnik agencije 3N- Kuća, koja stoji iza idejnog rješenja koje će se, kako je naglašeno, po potrebi mijenjati i prilagođavati prijedlozima koje Kiseljačani mogu podnositi do 10. rujna do kada je službeno otvorena javna rasprava.

Dobar odziv te mnoštvo pitanja potvrdili su kako je projekt izgradnje zone sporta i rekreacije Kiseljačanima itekako zanimljiv.

Prije svega, okupljene je zanimalo kako će se spriječiti plavljenje zemljišta na kojemu se planira graditi zona sporta i rekreacije, ali i tko će biti partneri općinskim vlastima koje objekte planiraju graditi po principu javno-privatnog partnerstva.

Osigurano zemljište

– Općina je osigurala zemljište za ovaj projekt, dio je u vlasništvu Općine, a ostatak ćemo otkupiti od vlasnika jer je područje proglašeno područjem od javnog interesa. Imamo i idejni projekt, a vjerujem kako će biti zanimanja privatnih poduzetnika za gradnjom objekata i terena u sklopu zone sporta i rekreacije.

Nemojmo sumnjati da će se i ovaj projekt u Kiseljaku realizirati – poručio je Nikola Grubešić, predstavnik Službe za gospodarstvo, urbanizam, zaštitu okoliša i komunalne poslove.

Idejni projekt buduće zone sporta i rekreacije dostupan je na službenoj web-stranici Općine Kiseljak, a na uvid ga se može dobiti i u samoj zgradi Općine. Dovoljno vremena za pogledati ga te iznijeti prijedloge kojima bi se mogao poboljšati te prilagoditi potrebama budućih korisnika.

Prethodni članakKreditiranje u BiH bilježi oporavak
Sljedeći članakPrometna nesreća u Novoj Biloj stvorila kilometarske kolone