Kiseljak dobio dalekovod vrijedan 700 tisuća maraka

U Kiseljaku je ovih dana završena obnova postojećeg te gradnja novog dalekovoda Kiseljak – Gromiljak. Vrijednost projekta u sklopu kojeg je izgrađeno 5,2 km zračnog i 220 metara podzemnog dijela te izgrađena 42 nova čelična stupa je 700 tisuća maraka. Izvođači radova bili su sarajevski Energoinvest i Dakelovod iz Zagreba. Od ovog projekta općina Kiseljak, naglašeno je prilikom puštanja u pogon obnovljenog i novog dalekovoda, imat će trostruku korist; kvalitetniju opskrbu električnom energijom, mogućnost opskrbe energijom buduće poslovo-radne zone u Dugom Polju pokraj Brestovskog, a novim dalekovodom ključni objekti u vodovodnom sistemu imati će neophodnu električnu energiju za proces vodoopskrbe u općini Kiseljak.

“Ovo je najznačajniji projekat u općini Kiseljak proteklih godina”, kaže Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak.

Uspješnim završetkom radova uvelike će biti smanjeni gubitci na elektro-energetskoj mreži, što će pomoći u napajanju električne energije i bržem lociranju i odstranjivanju kvarova, kazali su iz Elektroprivrede HZHB Mostar.

(artinfo.ba/ap)