Kinezi zainteresirani za ulaganja u BiH i namještaj koji se proizvodi u Fojnici

Predstavnici bosanskohercegovačke industrije namještaja MS&WOOD (“Majstori i Drvo”) posjetili su jednu od tvornica kineskog proizvođača namještaja Huari, u namjeri da uspostave poslovnu suradnju. Kineski proizvođač namještaja Huari ima deset tvornica s 3.000 radnika u proizvodnji i raspolaže s lancem salona namještaja na 1.000 lokacija širom Kine.

Predstavili smo MS&WOOD, a Kinezi su odlično reagirali na kvalitet i dizajn našeg namještaja, pogotovo na činjenicu da se radi o dvostruko nagrađenim proizvodima na prestižnom Sajmu namještaja u Kelnu. Posebno ih je fasciniralo što je naš namještaj uvršten u ovogodišnju redovnu postavku Triennala umjetnosti i dizajna u Milanu. Veoma su zainteresirani za naše proizvode. Naše kineske prijatelje privlači namještaj koji proizvodimo u Fojnici, visoke dodane vrijednosti, zahtjevnih proizvodnih segmenata i originalnog dizajna”, izjavio je direktor MS&WOOD, Muhamed Pilav.

Delegacija Vlade Sarajevske županije, zajedno s grupom privrednika, otputovala je u radnu posjetu Narodnoj Republici Kini. Delegacija je prisustvovala Trećem susretu lidera jugoistočne Europe i Kine, u gradu Tangšanu u pokrajini Hebei. Tema ovogodišnjeg susreta je “Nove prilike, nove sfere, novi prostor”, a cilj je jačanje prijateljskih odnosa i suradnje između Kine i zemalja Jugoistočne Europe.

Pokrajina Hebei ima 72 milijuna stanovnika, a u gradu Tangšan živi 3,2 milijuna stanovnika.

Izvor: klix.ba