Kazalištarci – humanitarci

U okviru tradicionalne kulturne manifestacije, desete po redu, „Dani kazališta“, u Vitezu je proteklog vikenda gostovao „Mrak teatar“ iz Županje s predstavom „Žute priče“.

Kazališna dvorana u Hrvatskom domu bila je puna, a prisutni ljubitelji kazališne umjetnosti bili su vrlo zadovoljni izvedbom zanimljive komedije što se vidjelo i po višekratnim burnim odobravanjem, pljeskom, koji su na kraju prerasli u ovacije.

No, ova predstava, na neki način, uz kazališno-umjetničku dimenziju, dobila je i dodatnu, humanu, ljudsku, a što zaslužuje pozornost i pohvale.

Naime rukovodstvo Gradskog kazališta mladih Vitez, organizatora manifestacije Dani kazališta Vitez 2018., sa suorganizatorom Udruge mladih „Enter“, također iz Viteza, odlučili su da sav prihod od prodanih ulaznica uplate za pomoć u liječenju Anite Barišić iz Kupresa.

Anita je 30. srpnja ove godine rodila djevojčice blizanke, 6. kolovoza je izišla iz bolnice, a dan kasnije došlo je do ozbiljnih komplikacija. Prebačena je u  KBC u Mostaru i od tada u induciranoj komi. Akciju prikupljanja sredstava za Anitino liječenje u Austriji, pokrenuto u Kupresu,  prihvatili su i materijalno siromašni ali duhom i ljudskom dobrotom bogati, odreda mladi članovi GKM Vitez, na čelu s voditeljem, Ivanom Sajevićem. Prihod od prodanih ulaznica za predstavu  „Žute priče“ gostiju i prijatelja iz Županje, skromni iznos, ali od srca, kažu nam, nešto su i povećali iz više nego skromnih vlastitih sredstava. Rekli bismo i za primjer i poticaj drugim koji mogu pomoći liječenje Anite, majke troje djece, uplatom sredstava na žiro račun: 16130000621, otvoren na ime Anite Barišić u Raiffeisen Bank.