Kazališnim maratonom u Vitezu obilježena Europska noć kazališta

Ovogodišnji kazališni dani u Vitezu stigli su do pred sami kraj kazališnim maratonom proteklog vikenda. Publika je imala priliku pogledati 8 odličnih predstava, „Strajlo Grmečlija“ Teatra „Scena“ iz Novog Grada, „Presuda: Tiha likvidacija“ i „Maske“ MTM-a 1974 iz Mostara, zatim „Portrwet maligne ćelije“ AP „Branislav Nušić“ iz Šida, „Cezariu“ DS „Prosvjeta“ iz Višegrada, te u konačnioci „Kamen mudrosti“ DIS teatra, „Liliku“ CZK Čelinac i hit komediju GKM-a Vitez „Đe ti je pita“.

Bogatim kazališnim vikendom u Vitezu je obilježena i Europska noć kazališta, a članovi GKM-a Vitez stigli su nastupiti i u gradu prijatelju općine Vitez, Popovači, te svojom predstavom priključiti se obilježavanju ove noći i u Republici Hrvatskoj.

„Svi smo jako sretni i ponosni na naše kazališne dane, koji su ovoga puta nadmašili i naša očekivanja. Osobno sam posebno sretan što je treće igranje monodrame „Đe ti je pita“ u kojoj glumim prošlo fantastično i što je publika reagirala na najljepši mogući način. Ovo će sasvim sigurno biti podstrek meni, ali i svima nama da nastavimo raditi još više“, kazao je Marin Bikić, glumac GKM-a Vitez.

Vitez se još jednom potvrdio kao kazališni centar, a predstave je pratio i značajan broj publike.

“Stigli smo do pred sami kraj dana kazališta, prilično smo umorni, a opet smo puni entuzijazma i energije, jer nas očekuje naša nova premijera. Kazališne dane zaključit ćemo predstavom „Moja mama je klinceza“, koju će publika moći pogledati u srijedu, 25. 11. s početkom u 19 sati. Malo smo i tužni što se sve završilo tako brzo, ali sretni zbog novih izazova koji su pred nama“, kazao je Petar Pejović, glumac GKM-a Vitez i redatelj predstave „Moja mama je klinceza“.

Izuzetno bogat kazališni vikend u Vitezu približio je ovogodišnje kazališne dane kraju, a zadnja predstava na 7. Danima kazališta „Vitez 2015“ biti će premijera GKM Vitez, „Moja mama je klinceza“, koja će biti odigrana u srijedu, 25.11. 2015. godine, s početkom u 19 sati.

Prethodni članakBugojno: Otkrivena osoba koja je posjekla 1300 sadnica malina
Sljedeći članakKazališni dani u Vitezu završavaju premijerom predstave „Moja mama je klinceza“ GKM-a Vitez