Kazališna predstava ”Smijeh iz školskih klupa” oduševila Vitežane

Kazalište “Smjehotići” iz Zagreba nastupilo je proteklog tjedna u Kazališnoj dvorani Vitez komedijom “Smijeh iz školskih klupa”.

Komedija je urenbesno smiješna, mladima bliska i prihvatljiva te u trajanju jednog školskog sata publici donosi vedrinu i prepoznavanje likova. U različitim ulogama u ovoj predstavi nastupili su: Matea Elezović, koju imamo prilike gledat kao Anu iz Ruže vjetrova, nagrađivana glumica Jadranka Bavčević E., stalna članica satiričkog kazališta Kerempuh, te mladi glumac Josip Elezović.

Autor komedije Matko Elezović, jedan od najizvođenijih hrvatskih suvremenih komediografa, s lakoćom i s puno humora prenio je likove iz školskih klupa – profesore koji nastoje umiriti učenike, učenike kojima škola ponekad i nije na prvom mjestu te, na kraju, roditelje, koji svoju djecu uvijek vide u najboljem svjetlu.

Kazalište “Smjehotići”, izvelo je više od 1300 predstava, a “Smijeh iz školskih klupa” definitivno je “osvojio” i vitešku publiku. Prošlotjedna predstava svojevrstan je početak suradnje kazališta “Smjehotići” i Gradskog kazališta mladih Vitez, a najavljeno je kako će tijekom ove godine zagrebački glumci sasvim sigurno ponovno doći u Vitez. Velike zasluge za dolazak kazališta “Smjehotići” u Vitez, uz GKM Vitez, ima i prof. Vatroslav Matić, ravnatelj Srednje škole “Vitez”.