‘Kauboji’ na krilima Stepančića i Šege slomili Island u drami!

‘Kauboji’ su opet krenuli dramom i u fotofinišu slomili Island! Odličnom igrom u zadnjih deset minuta utakmice uspjeli su naši rukometaši prelomiti susret i vrijednom pobjedom 31-27 startati na SP-u.

Početak nije bio najbolji, obrane kao da nije bilo. U napadu je još to dobro izgledalo, ali spora vraćanja i slabu kompaktnost naše obrane bez problema su iskorištavali Islanđani. Odličan je bio Palmarsson koji je pokazao zašto je jedan od motora Barcelone. Da nije bilo Marina Šege, Hrvatska je mogla gubiti i više od 14-11 u posljednjih deset minuta prvog poluvremena.

Tada kao da se dogodio klik u glavama naših rukometaša i oni su uraganski krenuli u sam kraj prvog dijela. Serija od 5-0 osigurala je ‘kaubojima’ vrijednu prednost na poluvremenu (16-14). U nastavku je i dalje petardirao Luka Stepančić koji je odigrao vjerojatno i utakmicu života u reprezentativnom dresu. 

Došli su hrvatski rukometaši i na +4, ali opet im se dogodila famozna ‘crna rupa‘. Island je serijom 4-0 otišao na 24-22, a ‘kauboji’ su bili bezidejni. U presudnim se trenutcima ukazao Marin Šego s obranama, Luka Cindrić je imao nekoliko odličnih prodora, a kapetan Domagoj Duvnjak golovima, ukradenim loptama i asistencijama pokrenuo je novi preokret.

Nisu Islanđani znali što ih je snašlo, a Hrvatska je otišla na 31-26. Zabio je Island još jedan gol, ali ono najbitnije, dva boda, otišla su u Červarov tabor.

Najbolji je u redovima Hrvatske bio Luka Stepančić sa osam zabijenih golova, Luka Cindrić zabio je šest. Goste je predvodio odlični Aron Palmarsson koji je zabio sedam golova.

Sljedeću utakmicu ‘kauboji’ igraju u nedjelju protiv Japana koji su u prvoj utakmici izgubili od Makedonije 38-29.