Karolina Pavlović: Europska budućnost BiH je neizbježna

„ Europska unija Bosni i Hercegovini je potrebna kao ravnopravan partner pogotovu u sferi ekonomskog oporavka i smanjenja nezaposlenosti te izgradnji povjerenja među građanima Bosne i Hercegovine. Europska unija i Bosna i Hercegovina imaju jednu zajedničku činjenicu koja predstavlja ogromno bogatstvo, a to je višeetničnost. Smatram da na osnovama međuetničke suradnje i vladavine prava uz pomoć i iskustava iz EU, mi imamo dobru osnovu da dostignemo visok nivo demokracije i ekonomskog oporavka.

Od gospodina Sorensena očekujem potporu predstavnicima vlasti u Bosni i Hercegovini kako doći do što boljih i što bržih rješenja koja će nas približiti ulasku u jednu veliku obitelj kojom teži cijela regija, a to je obitelj zemalja Europske unije.  

Gospodinu Sorensenu želim uspješan rad u Bosni i Hercegovini, prije svega u rješavanju problematika s kojim se susreću naši mladi sugrađani, a to su iznad svih obrazovanje i smanjenje nezaposlenosti. Neka uspješnost njegovog mandata, pored ostalih velikih rezultata koje će vjerujem ostvariti bude i po smanjenju velikog broja onih mladih ljudi koji žele napustiti ovu prekrasnu zemlju.

Njima moramo dati priliku jer budućnost ove zemlje usko je vezana uz napredak uvjeta života njenih mlađih popuacija, “ izjavila je predsjedateljica Doma naroda Federalnog parlamenta Karolina Pavlović danas u Sarajevu povodom sastanka sa Peterom Sorensenom, šefom delegacije Europske unije i specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovini.