Kardinal Puljić posjetio Dolac, Novu Bilu i svetište Gospino vrilo

U ponedjeljak, 14. ožujka 2016. nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić obavio je kanonsku vizitaciju župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Dolac na Lašvi i župe Duha Svetoga u Novoj Biloj.

U prijepodnevnim satima kardinal Puljić je obavio vizitaciju u župi u Docu, susreo se sa župnikom fra Zoranom Livančićem i u njegovoj pratnji obišao filijalnu crkvu na Putićevu i filijalnu crkvu u Nević Polju. Nakon toga kardinal Puljić je pregledao knjige administracije te predslavio Svetu misu za narod. Nakon Mise kardinal Puljić se susreo s vijećnicima te župe i time završio kanonsku vizitaciju te župe i uputio se u Novu Bilu.

U župi Duha Svetoga kardinal Puljić se susreo sa župnikom fra Slavkom Petrušićem i u njegovoj pratnji obišao filijalnu crkvu, posjetio starački dom u Novoj Biloj i u njemu fra Ladislava Fišića i fra Andriju Zirduma. Nakon tih pohoda kardinal Puljić je pregledao knjige administracije, te u večernjim satima predslavio Svetu misu za narod a nakon Mise se susreo s članovima vijeća i time završio kanonski pohod toj župi.

U subotu, 12. ožujka 2016. nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić pohodio je župu Sv. Mihovila arkanđela u Ovčarevu i obavio kanonsku vizitaciju. Kardinal Puljić se susreo sa župnikom fra Marinkom Didakom i u njegovoj pratnji obišao svetište Gospino vrilo, zatim obišao dva župna groblja, pregledao knjige administracije te u prijepodnevnim satima predslavio Svetu misu za narod pod kojom je vjernicima uputio svoju pastirsku riječ ohrabrenja.