Kardinal Puljić: Moje je dati Papi ostavku, ali u prvom planu je što će Bog uraditi

Postoje razdoblja u ljudskoj povijesti koja neki ljudi snagom svoje službe obilježe. Jednostavno, zateknu se tu. No, neki ostave dubok trag, ne samo svojim položajem, nego i svojom osobnošću. Zasigurno će se mnogi složiti kako nije pretenciozno kazati da je jedan od takvih vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić.

U razgovoru za Nedjelja.ba kardinal je kazao da nije zaslužio doživjeti sve ove godine i zato je to trenutak zahvale.

Prisjetio se svojih izbora dvojice papa, za Ivana Pavla II je rekao da je ostavio najveći dojam na njega, a vratio se i u djetinjstvo i odrastanje s mnogobrojnom obitelji kao i u teško ratno vrijeme kada mu je dragi Bog spasio život.

Govorio je i o stavljanju mandata na raspolaganje, što je zakonska dužnost svakog biskupa koji navrši 75 godina života, a pošto nema automatizma u odabiru, na Papi je da odluči kada će na snagu stupiti promjena na čelu nadbiskupije.

– Što se toga tiče, moje je dati Papi svoju ostavku kako kodeks o biskupskoj službi govori, međutim što će Papa odraditi to stvarno ne znam. Ovdje je u prvom planu što će Bog uraditi, hoće li me uzdržati u poslanju, što god Papa rekne ja sam spreman podržati – kazao je kardinal.

Prethodni članakPotrebna krv krvne grupe 0+
Sljedeći članakŽSB: Poziv na odgovorno ponašanje – Od ukupno 34 smrtna slučaja, čak 28 u proteklih pet tjedana!