Kardinal Puljić – Hvala svima u bolnici u N. Biloj za sve što su činili u ratu

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić održao je zaposlenima u hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Bilo predavanje o temi „Psihologija evanđelja za zdravlje duha i duše“. Način je to zahvale zaposlenima u ovoj ustanovi za sve što su učinili na planu opstanka i ostanka Hrvata u srednjoj Bosni, naglasio je kardinal Puljić. Tek kada ste u obavljanje svojega posla uložili, ne samo pamet već i srce i duh, možete biti sigurni da rezultati neće izostati.

Poručio je to zaposlenima u bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić približavajući im jednostavnim riječima psihologiju evanđelja i njezinu važnost za zdravlje duha i duše. A u humanom poslu kakav je posao liječnika i medicinskog osoblja općenito, od izuzetne je važnosti pomoći pacijentu ne samo znanjem već i srcem i svim svojim bićem.

„Ovo je zapravo moj privatni posjet bolnici u Novoj Biloj kako bi zaposlenima u ovoj ustanovi zahvalio za sve što su učinili za ljude ovog kraja“, kazao je poglavar Katoličke crkve u BiH za posjeta novobiljanskoj bolnici. Podsjećamo, bolnica u Novoj Biloj nastala je u najteža ratna vremena, a pacijenti su liječeni u crkvi Duha Svetoga u Novoj Biloj. Nakon rata sredstvima Vlade Hrvatske podignuto je moderno bolničko zdanje koje je ujedno i jedan od važnijih simbola opstanka i ostanka Hrvata u srednjoj Bosni.

VL / HB.org