Karataši „Mladosti“ iz Viteza zabilježili dobar nastup pred državno prvenstvo za djecu

U subotu 22.4.2017. godine u Olimpijskoj dvorani Zetra održan je međunarodni karate turnir Karate World Grand Prix „Alija Izetbegović“. Turnir je otvorio član predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović koji je uručio priznanje najboljim klubovima.
Na turniru je sudjelovalo više od 1400 natjecatelja u kategorijama djece, kadeta, juniora i seniora iz 76 klubova kao i tri reprezentacije Makedonije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine koje se pripremaju za nastup na Europsko prvenstvo.

Karate klub „MLADOST“ iz Viteza na ovom turniru je osvojio četiri zlatne, četiri srebrene i četiri bronzane medalje, te u ukupnom plasmanu zauzeo deveto mjesto od 76 klubova.

Zlatne medalje osvojili su Hurem Adnan u kategoriji borbe juniori -68kg, Spahić Belmin u kategoriji borbe dječaci 10 godina -45kg, Haskić Harun u kategoriji borbe dječaci 11godina -45kg i Kajmak Nejra u kategoriji borbe djevojčice 12 godina +50kg.

Srebrene medalje su osvojili Suljević Edin u kategoriji kate dječaci 10 godina, Juniorska ekipa karate kluba „Mladost“ Vitez u borbama, Topoljak Vedad i Emina Delić u borbama dok su se bronzanim medaljama okitili Mehić Enis u borbama, Merisa Trako u borbama, Arnes Zahirović u kategoriji juniori borbe i Ema Bešić u kategoriji kate.

Šef stručnog štaba Aldin Adilović je naglasio da je zadovoljan postignutim rezultatima kao i to da je ovo bila zadnja provjera pionira pred nastup na Državnom prvenstvu za djecu koje će se održati sljdećeg vikenda na Palama. Članovima koji će nastupati na pomenutom prvenstvu želi puno sreće.

Prethodni članakPremijera dokumentarnog filma „Bijeli put“u Zagrebu
Sljedeći članakDvadeset četriri godine nakažnjenog zločina