Karataši Mladosti najuspješniji na turniru u Gornjem Vakufu/Uskoplju

Članovi Karate kluba „Mladost“ iz Viteza nastupili su na na Međunarodnom festivalu karatea za djecu, kadete, juniore i U-21 „Sloga – 8“ u Gornjem Vakufu/Uskoplju, na kojem je sudjelovalo 18 klubova i 223 natjecatelja.

Karate klub „Mladost“ Vitez na ovom turniru je osvojio 27 medalja, 13 zlatnih, 8 srebrnih i 6 brončanih, što ih je s osvojenim 61 bodom promoviralo u apsolutnog pobjednika. Drugo mjesto zauzeli su domaćini iz karate kluba „Sloga“, s osvojenim 41 bodom, dok su trećeplasirani bili članovi karate kluba „Prozor–Rama“, s osvojenih 36 bodova.

Uzme li se u obzir dvomjesečna pauza od nastupa na turnirima, šef stručnog stožera karate klub „Mladost“ Aldin Adilović je naglasio kako je zadovoljan postignutim rezultatima kluba.
„Posebno me raduje činjenica da su natjecatelji ostali u dobroj formi i da istim tempom idu u nove pobjede. To svakako dokazuje i osvojena brončana medalja naše članice, Amine Adilović na Mediteranskom prvenstvu u Bariju, u Italiji, koje se održavalo početkom rujna ove godine“, izjavio je Aldin Adilović.

Zlatne medalje za karate klub „Mladost“ Vitez u pionirskoj kategoriji u katama su osvojili Lamija Kajmak, Šuhreta Patković, Adnan Hurem i Amila Grahić, dok su u borbama zlato osvojili Velid Hođić, Nedim Bektaš i Arnes Zahirović. U kadetskoj kategoriji zlatne medalje su osvojili Edin Bektaš i Mirnesa Bektaš u borbama te Zenira Bektaš u katama, a u  juniorskoj kategoriji zlatnim medaljama u borbama okitile su se Alema Bešić i Amina Adilović koja je osvojila zlato i u katama.

Srebrnim odličjima u pionirskoj kategoriji, u katama, okitili su se Ilvana Trako, Samra Varupa, Ismeta Varupa i Nedim Bektaš. U kadetskoj kategoriji srebrna odličja su osvojile Zenira Bektaš u borbama te Mirnesa Bektaš u katama, dok se u juniorskoj kategoriji srebrnim odličjem okitila Alema Bešić u katama i Hajrija Tuco u borbama.