Karačič i službeno trener Viteza, za utakmicu s Hajdukom sprema se spektakl

Kako smo  dan ranije nagovijestili, u srijedu je i službeno potvrđeno – novi/stari trener NK Viteza je Branko Karačić. Dvodnevni razgovori čelništva NK Vitez i Karačića urodili su plodom, u utorak je, nakon okvirnog dogovora, Karačić kazao kako će svoju definitivnu odluku javiti u srijedu do podneva. I kako nam kažu u NK Vitez, pozitivna vijest od Karačića stigla je  nekoliko minuta prije 12 sati, slučajno ili ne, i to ima simboličko značenje.

Zanimljivo je da će Karačić momčad preuzeti u četvrtak a već u petak vodit će je protiv Hajduka u kojemu je, kao igrač, stekao punu igračku afirmaciju. Naime, Hajduk stiže u Vitez na uveličavanje proslave 70.-te godišnjice  NK Viteza, a tim povodom u prostorijama kluba održana je  i susret s novinarima, podjela akreditacija i i informacija koje interesiraju medije. Gosti novinara bili su dvojica članova rukovodstva kluba, Bojan Rajković i Ivan Sajević.

Novinarima je kazano  kako su u NK Vitez,  u gradu i u cijeloj Lašvanskoj dolini, počašćeni dolaskom ovog velikog hrvatskog kluba, a domaćini sve moguće poduzimaju kako bi  na odgovarajući način, organizacijom i gostoprimstvom i uzvratili. Priopćili su Rajković i Sajević kako se očekuje pun stadion, bude li lijepo vrijeme, čak pet tisuća gledatelja iz Viteza, susjednih općina ali i iz udaljenijih krajeva. Stoga će, jedan broj ulaznica ostaviti za sam dan utakmice, za brojne navijače Hajduka i ljubitelje nogometa koji  ranije nisu mogli kupiti ulaznicu. Najavili su bogat program, cijelo dnevni protokol, u koji ulazi i razgovor o budućoj suradnji ova dva popularna kluba.

„Razgovore smo počeli još prije tri mjeseca, u dva navrata smo  se dogovarali i planirali u kojem obliku suradnju uspostaviti i njegovati. Mnogo je  mogućnosti, neke ideje ćemo konkretizirati već u petak za vrijeme boravka Hajduka u Vitezu, a i dogovorit ćemo skori sastanak u Splitu ili Vitezu , kada ćemo i  potpisima potvrditi buduću suradnju“, kazao je Bojan Rajković.

Ivan Sajević, inače veliki navijač Hajduka, glasnogovornik i član Uprave NK Viteza je kazao kako su i predstavnici Torcide u organizacijskom odboru, a iako je  dolazak Hajduka u Vitez, za ovaj grad i širu okolinu, sam po sebi spektakl, dodatno će ga, već je najavljeno, uveličati torcidaši iz Viteza ali i njihovi prijatelji iz Busovače, Kiseljaka, Nove Bile, Novog Travnika, Uskoplja…! Kazao je Sajević također kako je dolazak Hajduka u Vitez izazvao i veliki interes medija, akreditacije je zatražilo njih više od dvadeset, a kako sada stvari stoje u Vitez  će doputovati ekipa HTV-a, novinari i kamermani emisije „Pogled preko granice“.

Prethodni članakNapretkovi problemi: Ni razgovor ni Statut
Sljedeći članakU Vitezu predstavljena knjiga “Druga strana Rubikona” dr. Miroslava Tuđmana