KARAČIĆ PROZIVAO: Barić i Đerić novi igrači Viteza

Nogometaši Viteza u srijedu su krenuli u proljetnu sezonu u kojoj ih čeka velika i teška borba u ostvarivanju zacrtanog cilja, ostanak u Premijer ligi.

Istina, krenuli su u novu sezonu radnim sastankom u upoznavanjem nogometaša s planom rada u pripremnom periodu, o čemu ih je detaljno upoznao šef stručnog stožera, iskusni i uspješni Branko Karačić. A prvi trening koji i službeno označava početak priprema održat će danas (četvrtak) na terenu NK Jardol, iz istoimene viteške mjesne zajednice.

Prva tri dana, radit će se jedanput dnevno, nedjelja će biti slobodan dan, a onda se kreće punim intezitetom, s dva treninga dnecvno, sve do 4. veljače kada se odlazi na desetodnevne pripreme u Čitluk. Karačić je nogometašima najavio „znoj i suze, 53 treninga i 10 trening utakmica od koji je 7 već dogovoreno, a prva bi trebala biti protiv Osijeka u Čitluku 4. veljače na stadionu NK Brotnjo.

Prozivci su se odazvali svi igrači iz jesenske sezone na koje stručni stožer računa, te „prve laste“, za koje bi se moglo reći da nagovještavaju dobro i uspješno proljeće NK Viteza. Riječ je o mladom i vrlo perspektivnom napadaču, dvadest trogodišnjem Bobanu Đeriću, dosadašnje igraču premijerligaša Drine iz Zvornika, te Mariu Bariću čija je posljednja nogometna adresa bila FK Sarajevo. Barić je desni boćni, po potrebi i centralni branić, jedno vrijeme je bio bez kluba, nije uspio pronaći angažman u inozemstvu i karijeru sada želi u potpunosti oživjeti u Vitetzu. A dvojbe nema. Radi se o vrlo dobrom i iskusnom igraču koji bi trebao biti i veliko ovoproljetno pojačanje NK Viteza.

Na prouivku su se odazvali, uz Đerića i Barića i Tirić, Živković, Jurić, Stanić, Šantić, Livančić, Muminović, Đurić, Jevtić, Sadiković, Jusufbašić, Anastasov, Kapetan, Barišić i Kovač. Odlukom stručnog stožera, kao nagrada za vrijedan rad i iskazani talent, na pripreme prve momčadi pozvani su i kadeti i juniori NK Viteza: Vrhovec, Badrov, Petrović, Ramljkak i Pleić, a na sastanku je naglašeno kako se u naredna 3-4 dana očekuje dolazak u Vitez još dvojice ili trojice igrača koji će, ne samno zaoštriti konkurenciju u momčadi, nego biti i pojačanja.

Pojačanja NK Vitez 2016