Kao mali Talisman: ovo je novi Renault Megane u limuzinskoj izvedbi s četverim vratima

Pogledajte prve službene fotografije koje je Renault objavio tek desetak dana nakon što su pokazali novu karavansku izvedbu

Obitelj Megane je sada kompletna, barem što se tiče karoserijskih izvedbi. Tako će osim kompaktne izvedbe kupci uskoro na izbor imati i karavansku te limuzinsku izvedbu.

Nešto ranije predstavljen Megane Grandtour hvali se najvećim prostorom u prtljažniku u klasi, a raspolaže sa 580 litara obujma te može prevesti predmete duljine 2,7 metara. Što se pak tiče limuzinske izvedbe baš kao i karavan djeluje vrlo skladno što često nije slučaj s naknadnim dodavanjem trećeg volumena inicijalnom kompaktu, a čak bismo mogli kazati i da djeluje dinamično.

Prednji se kraj ne razlikuje od kompaktne izvedbe dok je stražnji stiliziran po uzoru na broj veći model Talisman pa je tako novi Megane sedan već dobio nadimak – mali Talisman. Brojke: u odnosu na kompakt nudi veći prtljažnik, sada obujma 508 litara, a implementiran je i kućni patent otvaranja prtljažnika bez korištenja ruku. Ostalo je više manje isto što se tiče opreme (8,7 inčni ekran multimedije R-Link 2 u boji) i pogonskih motora piše Večernji list.

Tako benzinsku ponudu zastupa atmosferski 1,6-litreni SCe motor od 115 KS u kombinaciji s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, a dizelsku 1,5-litreni dCi od 90 i 110 KS te 1,6-litreni dCi od 130 KS, a svi serijski dolaze sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem dok je 6-stupanjski EDC opcija samo uz motor od 110 KS.

Što se tiče izvedbe Grandtour dodani su još i oprema GT, 4Control sustav upravljanja svim kotačima uz doplatu te snažniji motori: 1.6 tCe od 130 i 205 KS (7-stupanjski EDC) te 1,6-litreni twin-turbo dCi od 165 KS. Cijene će biti poznate na jesen, a kao i kod prethodne generacije od sedanse se izvedbe očekuje odličan omjer uloženog i dobivenog, dok je Grandtour namijenjen više lifestyle vozačima.

AUTOR: Z. Jurčić