Kamp za djecu liječenu od raka: Više od 150 mališana i njihovih obitelji odmarat će na Vlašiću

Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji Bosne i Hercegovine i ove godine organizira 12. po redu Rehabilitacijski kamp “Vlašić 2019” u kojem će sudjelovati više od 150 mališana i njihovih pobitelji koji su izborili svoju bitku i pobijedili rak.

Iz Udruženja navode da je podrška mališanima oboljelim od raka ključna tijekom intenzivnog liječenja, ali je neophodna i nakon njega.

Zbog toga Udruženje već 12. godinu pruža posebno osmišljen program rehabilitacijskog kampa za djecu oboljelu i liječenu od raka i njihove roditelje.

Program je besplatan, uključujući smještaj, hranu, aktivnosti i medicinsku skrb. Rehabilitacijski kamp se financira donacijama, grantovima i aktivnostima Udruženja.

Ciljevi kampa su jačanje imuniteta, otpornosti i fizičke izdržljivosti djece, psihosocijalno jačanje, jačanje samopouzdanja, samopoštovanja i uključivanje u grupu vršnjaka, povećanje nezavisnosti, samouvjerenosti, otvorenosti prema novim stvarima i iskustvima. socijalno jačanje, smanjenje stresa, anksioznosti, poticanje kreativnog izričaja i pozitivnog stave, te podizanje svijesti o dječjem raku i posljedicama liječenja.

Rehabilitacijski kamp će se održati u periodu od 23. do 28. srpnje na planini Vlašić.