Kamp na Vlašiću Udruge „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ posjetili pripadanici MUP-a ŽSB

Službenici Jedinice za podršku MUP-a Srednjobosanske županije Travniku su na poziv Udruge „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ posjetili rehabilitacijski kamp na Vlašiću organiziran za djecu oboljelu od malignih oboljenja.

Ovo je bila prilika da službenici policije mališane upoznaju s opremom koju koriste u svom svakodnevnom radu i da odgovore na njihova brojna pitanja. Veliku zainteresiranost oko 35 djevojčica i dječaka okupljenih u ovom kampu posebno je izazvala demonstracija vještina službenih pasa, koja je ovom prilikom priređena. Vožnja u policijskim vozilima djeci se također dopala, te je nekoliko njih izrazilo želju da postane policajac ili policajka kad porastu.

Posjeta kampu je nastavak suradnje MUP-a ŽSB s Udruženjem „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“, te je dogovoreno da se suradnja nastavi i u budućnosti.

Kroz ovakve aktivnosti, a koje se provode u okviru programa „Rad policije u zajednici“, nastoji se na različite načine biti u službi građana i ostvariti bolju suradnju s njima, a sve s ciljem postizanja optimalnog nivoa sigurnosti za naše društvo u cjelini stoji u priopćenju MUP-a naše županije.