“Kamen mudrosti” DIS teatra oduševio publiku u Vitezu

Proteklog vikenda publici u Vitezu, na 13. Danima kazališta, predstavio se banjalučki DIS teatar, sa sjajnom predstavom za djecu “Kamen mudrosti”.

Lepršava i šarmantna igra glumaca iz Banja Luke nasmijala je i zabavila publiku, a posebno one najmlađe. Glumački ansambl dobio je gromoglasan pljesak za prikazanu igru, a nakon predstave brojni mališani poželjeli su se uslikati s glumcima.

“Kamen mudrosti”, naizgled je naivna i nimalo zahtjevna priča o troje prijatelja, pripovjedača priča, koji, lutajući šumom, traže put kući, skriva u sebi plemenitu i vrlo delikatnu poruku najmlađima koji u svom odrastanju (put kroz šumu) moraju riješiti mnoge tajne da bi došli do saznanja o dobru i zlu.Predstava ne docira, nego kroz ležernu i zabavnu igru, koja svoj uzor ima u commedii dell’arte, pokušava osvijestiti djeci moralne, etičke, ali i egzistencijalne dileme koje ih prate u životu.

Autorica teksta je Zvjezdana Magelan, a režiju potpisuje Novica Bogdanović. U predstavi igraju: Anando Čenić, Ognjen Bogdanović, Jelena Marković i Anja Banjac.

Ovogodišnji Dani kazališta nastavljaju se sljedećeg petka, 17. rujna, kada u Vitezu nastupa HKUD “Vladimir Nazor” iz Sombora (Republika Srbija), s predstavom “Oporuka”.

Prethodni članakProgram obilježavanja 30. obljetnice “Viteške brigade” HVO
Sljedeći članakJKP “Vitkom” Vitez raspisuje Javni oglas za prijem djelatnika u radni odnos