Kako na zelene premijerligaške grane

Vitežani su teško doživjeli poraz od Zrinjskog, još uvijek vidaju sportske rane, a već su na pragu teškog gostovanja u nedjelju protiv Radnika iz Bijeljine na igralištu Rudara u Ugljeviku.

Porazom protiv Zrinjskog Vitez je došao u vrlo tešu situaciju i sada dvojci na začelju prvenstvene ljestvice, Mladosti i Zvijezdi koji imaju 16 i 14 bodova bježe samo jedan, odnosno tri boda. Na sreću Vitezu (17 bodova) nisu daleko odmakli ni Radnički sa osamnaest, te Drina i Čelik sa po 19 osvojenih bodova.

Međutim, da bi se našao put do luke spasa treba osvajati bod(ove), a hoće li im to uspjeti protiv Radnika pitali smo mladog reprezentativca BiH, Tonija Livančića koji je protiv Zrinjskog odigrao vrlo dobro.

„U krizi smo, na treninzima dobro radimo, uspješno provodimo sve zahtjeve našeg trenera, na žalost na utakmicama ne ide, pa ne ide, posebno u završnici. Pred nama je teško gostovanje, kod Radnika, također ugroženog premijerligaškog statusa. Bit će to žestoka i neizvjesna borba, a mi se nadamo i vjerujemo u za nas povoljan ishod. Jer, teret „morati“, koji će ovaj put biti na leđima igrača domaće momčadi, je vrlo teško nositi“, kazao je mladi napadač Viteza Livančić.

„Serija nam je za ozbiljno se zabrinuti, jer već četiri susreta zaredom smo izgubili. Zašto? Na to je pitanje vrlo teško odgovoriti jer se ne radi o samo jednom razlogu za, rekao bih, katastrofalnu prvu trećinu proljetnog nastavka (jedna pobjeda i četiri poraza). Reći ću da naša zimska pojačanja nisu pokazala i dala ono za što su dovedeni i što smo od njih očekivali (Jusufbašić, Barišić, Basara i Branković), izuzmemo li golmana Škorića koji zaista dobro brani. Za to je više razloga, ozljede, kartoni, nedovoljna pripremljenost…i od njih ono pravo tek očekujemo“, kazao je trener Ante Miše te dodao: „Teško mi pada što smo sve četiri utakmice koje smo izgubili (Olimpik, Široki, Slavija i Zrinjski) igrali solidno, čak dobro, nitko nas nije „razbio“. Na svim tim utakmicama igrom i prilikama bili smo u situacijama postići za nas povoljniji rezultata, posebno protiv Slkavije u Sarajevu i Zrinjskog u srijedu u Vitezu. Na našu žalost nismo, i sada nas (u nedjelju) čeka Radnič kojemu također gori pod nogama. Gledali smo ih i nije to Radnik iz jesenske sezone, nego nova snažno ojačana momčad koju sada i rezultat „ljubi“. Međutim, što je, tu je, treba nam jedan dobar rezultat i sve će se okrenuti na drugu stranu, u našu korist. Imamo mi kvalitetne igrače, dobru momčad i sve ćemo poduzeti da taj dugo čekani „dobar rezultat“ ostvarimo u nedjelju protiv Radnika“

Trener Miše kaže kako je samo izvjesno da zbog tri žuta kartona u konkurenciji za susret s Radnikom neće biti Jurić i Hrkač, te Miloš zbog ozljede. Basara i kapetan Jurčevićč su ozdravili a nakon odrađene kazne zbog isključenja protiv Olimpika u kadru za susret s Radnikom je i Barišić.