Kadetska ženska selekcija NK Rijeka uspješna na turniru u Doboju

U nedjelju je u Doboju, u organizaciji ženskog fudbalskog kluba Čelik, održan nogometni turnir “Fudbalom protiv rasizma i nacionalizma” za ženske kadetske selekcije.

Na turniru je učešče uzela i ženska kadetska selekcija NK Rijeka koja je osvojila treće mjesto i brončane medalje.
Selekcija djevojčica koja već godinu dana vrijedno i uporno trenira u školi nogometa Kolibrići bila je nadomak fantastičnom uspjehu i osvajanju prvog mjesta na ovom turniru ali dva primljena gola u posljednjim trenucima odlučujuće utakmice stajala su ih gubitka ne samo prvog već i drugog mjesta.
Ipak, usprkos ovome nesretnom porazu djevojke iz škole nogometa Kolibrići su pokazale da se itekako ravnopravno mogu nositi sa vršnjakinjama iz mnogo većih sredina koje nogomet treniraju mnogo duže.
Kao i na prethodim turnirima i danas je ponovo maestralna bila Lorena Čondra koja se okitila titulom najboljeg strijelca turnira i koja zasigurno spada u red najtalentiranijih nogometašica u BiH u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Lorena je već itekako poznata u nogometnim krugovima koji prate ženski nogomet u BiH te se nalazi na širem popisu kandidata za žensku kadetsku nogometnu reprezentaciju BiH.

Zaista smo svi u našoj školi nogometa ponosni i sretni što je jedna skupina vrijednih i talentiranih djevojaka dio naše škole nogometa čiji moto JEDAN TIM – JEDNA DUŠA na najbolji način pronose gdje god da se pojave poručili su iz škole nogometa.

Prethodni članakNevjerojatna Dora Ćosić briljira među kadetkinjama, juniorkama, seniorkama
Sljedeći članakVitežani odlični na državnom prvenstvu BiH