Kadetkinje STK Vitez obranile titulu prvakinja BiH, subkadetkinje i juniorke brončane

Proteklog vikenda u Tuzli je odigrano Državno ekipno prvenstvo BiH za kadete i kadetkinje. Stolnoteniski klub Vitez obranio je titulu prvaka kadetkinja, koju je osvojio i prošle godine. Ženska kadetska ekipa STK Vitez bila je u sastavu Ajna Zlotrg, Amila Grizović, Kanita Trako i Nejra Rebihić.

“Čestitamo cijeloj ekipi, a posebno kapetanici Ajni Zlotrg, koja je vodila svoje drugarice do pobjede. Ovo je već četvrta titula djevojčica. Dvije smo imali u najmlađim kadetkinjama, a ovo je već druga u kadetkinjama. Još imamo preko petnaest drugih i trećih mjesta, što govori da naš klub radi, kako na masovnosti, tako i na kvalitetu”, kazao je za Vitez.info trener Mehić, koji je najavio i juniorsku titulu naredne sezone, ukoliko djevojčice nastave raditi i trenirati dosadašnjim tempom.

Dodajmo kako su u Tuzli su odigrana i dva ekipna turnira Državno ekipno za juniore i za subkadete. Juniorke STK Vitez igrale su u sastavu Ajna Zlotrg, Lamija Mehić i Emina Sikira te osvojile 3. mjesto, kao i subkadetkinje koje su igrale u sastavu Hana Zlotrg i Nejla Subašić. Juniori STK Vitez, u sastavu Kemal Beganović, Bakir Pašanović i Amrudin Rebihić, svoj nastup okončali su u grupnoj fazi natjecanja.