Kadeti Škole košarke „Prvi koš“ Vitez bez poraza u Ligi mladih SBK/KSB!

Proteklog vikenda odigrana je utakmica zastalog 1. kola Lige mladih u kojem su košarkaši Škole košarke „Prvi koš“ ugostili vršnjake iz HKK „Rama“.

Utakmicu su dugo očekivale i jedna i druga ekipa, jer će po do sada viđenom ove dvije ekipe odlučivati o prvaku Lige mladih SBK/KSB u kadetskoj selekciji. Dakle, tko izađe kao ukupni pobjednik iz ovih susreta, sasvim zasluženo će ponijeti epitet najbolje kadetske ekipe u sezoni 2015./2016.

Utakmica se od početka igrala poen za poen u kojoj ni jedna ekipa nije ostvarila neku veću prednost s kojom bi mirnije ušla u završnicu. Gosti iz Rame pred kraj treće četvrtine ostvaruju prednost od +7 poena (42 : 49), te nagovještavaju borbu i u zadnjih 10 minuta utakmice. Nakon tog vodstva, domaći momci, predvođeni navijanjem s tribina od strane prijatelja i roditelja, prave seriju od 30 : 7 te više nego zasluženo pobjeđuju rezultatom 72 : 56.

Najzaslužniji za pobjedu domaće ekipe je dvojac Filip Grebenar s 29 poena i kapetan kadetske selekcije Marko Križanac s 25 poena, od toga 4 trice. Kod gostiju najraspoloženiji su bili Marko Meter sa 16 poena i Josip Zelenika s 15 poena.

„Želimo naglasiti da momci stvarno naporno rade, kao i svi članovi Škole košarke Prvi koš, te svakim danom ostvaruju napredak, koji ih je doveo do situacije u kojoj se sada nalaze, da se ravnopravno bore sa prvo mjesto u Ligi mladih SBK/KSB. Da napomenemo, ista ova selekcija je prije dvije sezone, svoju prvu službenu utakmicu također protiv HKK Rama izgubila s preko 40 poena razlike. Zbog toga smo ponosni na njihov napredak, želju za radom i za stalnim nadmetanjem. Idemo stepenicu po stepenicu, ne žurimo, ne zanosimo se rezultatima, ali lijep je osjećaj, priznat će te, biti na prvom mjestu, kojim god sportom ili aktivnosti da se bavite!”, poručuju iz Škole košarke “Prvi koš”.

U vikendu koji je pred nama, kadeti će imati priliku nastaviti pobjeda, jer u GSD Vitez dolaze vršnjaci iz KK „Bersellum“ Turbe. Utakmica je na rasporedu u NEDJELJU, 7. 2. 2016. u 12h!

„Isplati se doći dati podršku domaćim momcima, vjerujte nam! Vidimo se u dvorani!“

Škola košarke „Prvi koš“ Vitez – HKK „Rama“ 72 : 56
Nastupili: Saša Bertović, Sandro Bertović, Daniel Matijanić, Petar Marin, Marko Križanac 25p, Josip Križanac, Filip Grebenar 29p, Josip Radeljić Jakić 5p, Mario Kikić 11p, David Bertović 2p.