Kadeti RK Vitez U-14 ponovno prvi na međunarodnom turniru u Sinju

Nakon što su prošle godine donijeli niz pehara i medalja iz Sinja, kadeti Ragbi kluba Vitez to su uradili i ove godine, i to pobjedama nad veoma jakim ekipama RK “Nada” i RK “Sinj”. Vitežani su ostvarili visoke pobjede, rezultatima RK Sinj-RK Vitez 0:30, RK Nada-RK Vitez 0:25.

Najbolji igrač turnira u uzrastu do 14 godina je Ana Vrhovac iz RK Vitez, dok je najbolji strijelac u istom uzrastu Gabrijel Gelić iz RK Vitez. Inače ekipa kadeta U-14 je uvjerljivo prva i u prvenstvu BiH, bez i jednoga primljenoga skora.

Kadeti RK Vitez U-16 su u razigravanju za treće mjesto izgubili od vršnjaka iz Tomislavgrada u produžecima i tako zauzeli četvrto mjesto.

“Ne umanjujući uspjeh protivnika moramo napomenuti da je ovaj uzrast nastupao bez pola standardne momčadi, jer veliki broj igrača ne posjeduje putovnice tako da nisu sudjelovali na turniru”, kazali su za portal vitez.info iz RK “Vitez”.

U tijeku je prvenstvo BiH u svim uzrastima. Ekipa RK Vitez sudjeluje u tri kategorije, omladinske U14 i U16, te seniorskoj konkurenciji.

Pored domaćeg prvenstva čeka se verifikacija ”Jadranske lige” od strane Europske ragbi asocijacije i svakako početak iste. Podsjećamo da u ligi sudjeluju po dvije ekipe iz BiH i Crne Gore, te četiri iz Hrvatske. Vitez je u drugom kolu domaćin ekipama iz Crne Gore, te Hercegu iz Mostara i Makarskoj.

Prethodni članakVitežani se zadovoljni vratili kući iz Trebinja
Sljedeći članakFOTO: Rukometašice Orkana iz Dugog Rata pobjednice turnira u Vitezu