Kadeti, juniori i seniori NK “Romari” ubilježili pobjede proteklog vikenda

Tri selekcije Nogometnog kluba “Romari” proteklig su vikenda odigrale svoje prvenstvene utakmice. Kadeti i juniori su u subotu gostovali u Žepču kod NK Žepče 1919. u okviru 8. kola Omladinske lige BiH, dok su seniori odigrali prvu prvenstvenu utakmicu u novoj sezoni, protiv prošlogodišnjeg prvaka 1. Kantonalne lige KSB. Sve tri selekcije su zabilježile pobjede.

Kadeti su počeli utakmicu s nekoliko dobrih prilika, ali bez dobre završnice. Nakon propuštenih prilika domaćin je preuzeo inicijativu, te u nekoliko navrata goste spašava vratar Žigonjić. Ipak prvo poluvrijeme Romari uspijeva povesti preko Baškarada, koji pogađa odličnim udarcem s linije šesnaesterca. Drugo poluvrijeme je potpuno pod kontrolom gostujućih igrača u kojem postižu još jedan gol. Precizan je bio Marković u 61. minuti. Do kraja utakmice se nije mijenjao rezultat.

Juniori ekipe Romari su počeli furiozno, te protivniku nisu ostavili ni najmanju mogućnost da dođu do pozitivnog rezultata. Već u prvom poluvremenu su vodili sa 6:0. Redom su pogađali: Mandić, Jurčević, Turić, Sučić, Ivoš x2. Na početku drugog poluvremena, trener Perković uvodi Pušića i Delića umjesto Ivoša i Jurčevića, zatvara utakmicu i mirno je privodi kraju. Do kraja su postigli još jedan pogodak, a strijelac je bio Delić za konačnih 0:7.

Seniori su u nedjelju odigrali prvu utakmicu u novoj sezoni, u novoj ligi. Budući da su promovirani kao prvaci 2. Kantonalne lige, igrali su protiv prvaka od prethodne sezone. Od samog početka utakmice Romari preuzima inicijativu, ali prvi pogodak postižu tek u 34. minuti. Nakon gužve pred golom domaćina miran je bio F. Baškarad. Rezultatom 0:1 odlazi se na odmor. Početkom drugog poluvremena Romari postiže tri gola. Strijelci su bili Krišto u 52. i 55. i F. Baškarad u 59. minuti utakmice. Do kraja postižu još jedan gol. Strijelac je Josip Kupreškić, koji je postigao gol kao iz najboljih dana svoje karijere, te pokazuje da još nije za staro željezo.

Kadeti
NK Žepče – NK Romari 0:2
NK Romari: Žigonjić, Visković (od 20. Kafadar), Aganović, Drmić, Baškarad, Suknjov, Ferhatović (od 89. Furunđija), Plejić (od 66. Ramić), Bavrka (od 46. Križanac), Omanović (od 37. Tustonja), Marković.
Trener Borislav Grbavac
Strijelci: Baškarad 43., Marković 61.

Juniori
NK Žepče – NK Romari 0:7
NK Romari: Križanović, Babić, Abaz, Turić (od 57. Šiško), Sučić (od 76. Dominović), Mandić (od 69. F. Kovač), Hrgić –Nikolić, Ivoš (od 46. Pušić), Jurčević (od 46. Delić), A. Kovač, Badrov
Trener: Robert Perković
Strijelci: Mandić 8., Jurčević 15., Turić 20. Sučić 32., Ivoš 35., 45., Delić 68.

Seniori
FK Kaćuni – NK Romari 0:5
NK Romari: Petak, Kupreškić, Rajković, Pušić, Šantić, F. Baškarad, Krišto, Garić, K. Baškarad, Lovrinović, Jurčević
Strijelci: F. Baškarad 34., 59., Krišto 52., 55., Kupreškić 65.