Jutros mirni prosvjed radnika Vitezita ispred zgrade Hrvatskog doma u Vitezu

Radnici ‘Vitezita’, njih oko 100, okupili su se jutros ispred zgrade Hrvatskog doma u Vitezu, da bi uputili lokalnim vlastima upozorenje zbog nerješavanja njihovih osnovnih zahtjeva te najavljuju još masovnije okupljanje i prosvjed koji će se nastaviti do konačnog razrješenja.

„Jako je bitno da se realizira dodjela novčanih sredstava u iznosu od milijun i dvjesto tisuća KM po odluci Vlade F BiH koja datira od prošle godine. Od tih sredstava bi izvršili isplatu dva osobna dohotka, uzeli sirovine i pokrenuli proces proizvodnje. Također nam je bitno da dobijemo napismeno garanciju od ministra Trhulja i premijera Nikšića da će našu mjesečnu proizvodnju od oko 300 tona plasirati na domaćem tržištu, preko državne tvrke Unis, što nije ni 10% koliko se uvozi gospodarskog eksploziva”, izjavio je Franjo Kovać, predsjednik Sindikata PS „Vitezit”.

„Svaka politička stranka zagovara očuvanje radnih mjesta i iz toga razloga zahtjevamo aktivno uključenje politike u rješavanje naših zahtjeva. Mi imamo tri osnovna zahtjeva, pokretanje porizvodnje, očuvanje radnih mjesta, redovita isplata osobnih dohodaka, a svu ostalu problematiku oko uplate staža i doprinosa bi rješavali u međuvremenu”, dodaje Kovać.

Sutra će u uredu općinskog načelnika biti održan sastanak predstavnika Sindikata PS „Vitezit” sa izvršnom vlašću općine.