Jurčević: Bodovi protiv Mladosti zlata vrijedni

Trener Viteza Ante Miše utakmicu s gostima iz Velike Obarske u subotu u Vitez označio je ključnom za svoju momčad u jesenskoj sezoni. Jer sve drugo osim pobjede Vitez bi dovelo u vrlo nezgodnu poziciju, redovi bi bili ponovo uzdrmani i tko zna  što bi se sve , u takvoj situaciji, dalje događalo. Na sreću, do toga nije došlo, ali ne treba kriti da su Vitežani odigrali dva po kvalitetu potpuno različita poluvremena. Prvo, borbeno, čvrsto, agresivno, napadački, protivniku nisu dali „oka otvoriti“! Drugo poluvrijeme, iako je rezultatski završeno kao i prvo – po jedan gol u mreži gostiju i netaknuta vlastita mreža – navijači Viteza su strepili  sve do 78. minute kada je Kapetan postigao drugi gol i „relaksirao“ i momčad i 800 vjernih navijača Viteza koji su ih tijekom cijeloga susreta burno podržavali.

Ritam igre, borbenost, beskompromisnost …, uz vrlo dobrog Heću i isto tako Tonija Pezu , koji je ovaj put igrao centralnog braniča, davao je, bodrio svoje suigrače…,  kao i uvijek do sada, kapetan, najstariji i najbolji igrač Viteza Mladen Jurčević.

„Prezadovoljan sam iako naša igra u pojedinim dijelovima utakmice baš i nije bila na očekivanoj razini. Osvojili smo tri zlata vrijedna boda u susretu s izravnim konkurentom za ostanak u Premijer ligi, pa kako onda ne biti zadovoljan. Istina, i s takvom igrom mogli smo pobijediti i uvjerljivije, ali nećemo sada žaliti što još koji put nismo savladali vrlo dobrog golmana gostujuće momčadi“, kazao je nakon utakmice kapetan Jurčević. Istaknuo je,  kako su, unatoč upornom upozoravanju trenera Ante Miše, ipak podcijenili Mladost, vrlo solidnu momčad koja u ovom susretu nije imala što izgubit, a mogla je puno toga dobiti i Vitežane  „zaviti u crno“.  „Teško je to objasniti, mada mi u tomu nismo nikakav izuzetak. Mi nismo momčad koja može nekažnjeno bilo koga podcijeniti. Na sreću, ovaj put smo bili ipak bolji, osvojili smo tri boda i sada smo, bar donekle u mirnijim premijerligaškim vodama. Međutim, jasno je, mi smo još uvijek daleko od premijerligaške luke spasa“ kazao je Mladen Jurčević i jasno poručio suigračima i navijačima što Vitez čeka u nastavku prvenstva.