Juniori RK “Vitez” poraženi od Rudara, seniori narednog vikenda u Derventi

Proteklog vikenda u Vitezu je odigrano 2. kolo juniorskog ragbi prvenstva BiH, u kome su se sastali Vitez i Rudar iz Zenice. Iako se igralo u Vitezu juniori Rudara bili su domaćini, te su zasluženo slavili rezultatom 42:14.

Utakmica je otvorena dobrom igrom obje momčadi, “rudari” su dugo lomili odličnu obranu Vitežana koja se u ovom uzrastu, juniora do 18 godina, ponovno natječe nakon nekoliko godina pauze. Iskustvo i uigranost ekipe Rudara dovelo je do vodstva koje je na poluvremenu bilo 15:0. U drugom poluvremenu napadalo se na obje strane, tako da su poene davali i jedna i druga momčad, da bi na kraju rezultat bio 42:14 za Rudar.

Utakmicu je odlično sudio Albin Isaković iz Zenice, a treneri obje ekipe, Dado Vrebac (Vitez) i Radenko Pirgić (Rudar), mogu biti zadovoljni prikazanim.

Narednoga vikenda nastavlja se seniorsko ragbi prvenstvo BiH, četvrtim kolom u kome seniori Viteza gostuju u Derventi kod kombinirane ekipe TRK/Gladijator. Treneri/igrači Ivan Vrebac i Boris Petrović na raspolaganju imaju devetnaest igrača, uglavnom mlađih (juniora) koje će voditi na tu utakmicu.