Juniori NK ”Vitez” u 20. kolu Omladinske lige svladali vršnjake iz FK ”Sarajevo”

Mladi nogometaši Viteza, kadeti i juniori, proteklog su vikenda odigrali utakmice 20. kola Omladinske lige. Na Gradskom stadionu u Vitezu gostovali su njihovi vršnjaci iz FK “Sarajevo” iz Sarajeva.

Kadeti su poraženi rezultatom 1:0, iako su u najmanju ruku bili ravnopravan takmca, a u pojedinim trenucima i bolji. Juniori Viteza uzvratili su za poraz kadeta te u jednoj odličnoj utakmici, uz sramotno suđenje sudačke trojke na štetu mladih nogometaša Viteza, ipak u konačnici slavili rezultatom 1:0. Prekrasan pogodak je u posljednjem minutu susreta postigao Toni Livančić, nakon odličnog udarca s vrha šesnaesterca.

Juniori Viteza ubilježili bi sasvim sigurno višu pobjedu da glavni sudac susreta nije, zajedno sa očajnim pomoćnim sucima, bezobrazno sudio u korist gostiju iz Sarajeva.

Ipak, bilo kako bilo, kadeti Viteza nakon ovog kola zauzimaju visoku četvrtu poziciju, a juniori su uvjerljivo prvi s ukupno 50 osvojenih bodova, dok su iza njih Rudar iz Kaknja (40), Željezničar iz Sarajeva (38), Sarajevo (37)…

Naredno kolo naši mladi nogometaši gostuju u Kiseljaku.