Judo klub ”Vitez” uspješno organizirao Državno prvenstvo u judu za juniore i stariju djecu

U organizaciji domaćeg Judo kluba, Vitez je u subotu bio domaćin Državnog prvenstva u judu za juniore i stariju djecu u muškoj i ženskoj konkurenciji. To je, svakako, i veliko priznanje vrijednim djelatnicima Judo kluba „Vitez”, na čelu s predsjednikom, Mariom Magerlom i stručnim voditeljem kluba, Josipom Stojakom.

Na prvenstvu održanom u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu nastupilo je 215 natjecatelja iz 43 bosanskohercegovačka kluba.

U konkurenciji juniora najuspješniji je bio Judo klub „Famos” iz Istočnog Sarajeva, a najuspješniji pojedinac (broj borbi i broj osvojenih ipona) je Ivan Stojak, član Judo kluba „Vitez” iz Viteza. U konkurenciji juniorki najbolji je Ženski judo klub (ŽDŽK) „Sarajevo”, a u pojedinačnoj konkurenciji najuspješnija je članica ovoga kluba, Selma Sejdinović.

Najuspješnija ekipa prvenstva za starije dječake je Judo klub „Hercegovac” iz Mostara, a najuspješniji pojedinac je Uroš Ninić iz Judo kluba „Leotar” iz Trebinja. U konkurenciji djevojčica najuspješniji je Judo klub „Borsa” iz Mostara, a titulom najuspješnije natjecateljice okitila se Teodora Božović iz Judo kluba „Srpski soko” iz Zvornika

Po općim ocjenama organizacija prvenstva je bila na zavidnoj razini, a prvenstvo BiH za juniore i stariju djecu u muškoj i ženskoj konkurenciji simbolički je otvorio predsjedatelj srednjobosanske županijske Skupštine, Josip Kvasina.

Zvonimir Čilić / VL