Jubilej Osnovne glazbene škole u Vitezu

Dvadeset godina uspješnog rada i djelovanja Osnovne glazbene škole „Jakova Gotovca“ iz Novoga Travnikja, Područni odjelu u Vitezu, u četvrtak navečer skromno i svečano obilježen je u ovom gradu. Centralni dio svečanosti bio je koncert učenika, održan je u punoj Kongresnoj dvorani Franšiznog centra Vitez.

Glazbena dostignuća učenika, njihove izvedbe na glasoviru, harmonikama, gitarama i violinama, te pjevanje u školskom zboru, okupljeni su burnim pljeskom nagrađivali. Učenici su izvodili djela domaćih i inozemnih skladatelja, a na ovoj svečanosti nastupili su i gosti, učenici Srednje glazbene škole iz Novoga Travnika.

Kroz područni odjel Osnovne glazbene škole u Vitezu, prema riječima ravnateljice, prof. Ljuljane Marić, u proteklih 20 godina glazbeno se školovalo oko 500 učenika, 42 su nastavili glazbeno školovanje u srednjoj školi, 12 ih je steklo akademsko glazbeno obrazovanje, a na putu da to ostvare je šestoro bivših učenika Područnog odjela u Vitezu.

Ovom prilikom ravnateljica Marić je posebno istaknula prof. Katicu Čerkez koja je, prije dvadeset godina, u svojstvu načelnice općine Vitez dala veliki doprinos osnivanju Područnog odjela u Vitezu, a i sada, s pozicije županijske ministrice znanosti, obrazovanja, kulture i sporta, to čini. Upravo radio toga prof. Katici Čerkez prigodno priznanje ovom je prilikom uručio ravnatelj OGŠ „Jakova Gptovca“ iz Novoga Travnika, prof. Josip Dujmušić. Priznanja za vrijedan doprinos radu i djelovanju Područnog odjela u Vitezu, dobilo je još nekoliko zaslužnih, a među njima i viteška tvrtka „Economic“, te aktualna ravnateljica, prof. Ljiljana Marić.