Jubilarno izdanje manifestacije Dan općine Travnik obilježit će različite kulturno-zabavne i sportske aktivnosti

Kulturno-zabavna i sportska manifestacija Dan općine Travnik koja se tradicionalno obilježava u mjesecu ožujku, ove godine doživljava svoje deseto, jubilarno  izdanje.

U zgradi Općine Travnik, danas je predstavljen sadržaj ovogodišnje manifestacije koja će se održati u periodu od 15. ožujka do 5. travnja na različitim lokacijama u Tavniku, a kao i prethodnih godina ponudit će brojne umjetničke izložbe i performanse, promocije knjiga i kazlišne predstave, edukativna predavanja i zabavne radionice za odrasle i najmlađe, ali i sportske aktivnosti.

Kako ističe glasnogovornica manifestacije Aldijana Dizdar, prošle godine su, iako su sve pripremne aktivnosti za obilježavanje manifestacije bile realizirane, bili prinuđeni uslijed nepovoljne epidemiološke prilike, otkazati sve programske sadržaje.

„Ni u ovom trenutku epidemiološke prilike nisu znatno bolje, ali moramo se prilagoditi vremenu i uvjetima u kojima živimo. U želji da našim sugrađanima, bar na trenutak uljepšamo i obogatimo svakodnevnicu u kojoj je danas  mnogo više onih loših, nego lijepih vijesti, odlučili smo da ove godine ipak dosta skromnije i uz strogo pridržavanje svih propisanih mjera i naredbi obilježimo Dan općine Travnik“ , kazala je Dizdar.

Dan općine Travnik  jedna je od najvećih i najorganiziranijih manifestacija jedne općine na području Bosne i Hercegovine, koja svake godine kontinuirano okuplja sve više sudionika s ciljem promocije i popularizacije travničkih vrijednosti iz svih oblasti društvenog života.

-„U obilježavanju Dana općine Travnik, prethodnih godina sudjelovali su skoro svi sugrađani, dok jedni daju potporu iz gledališta kao vjerna publika, drugi opet svoj doprinos daju aktivnim sudjelovanjem u organizaciji različitih sadržaja, a i ove godine svojim prijavama, naši sugrađani su potvrdili da i u ovim okolnostima žele obilježiti ovaj značajan datum“,  istaknula je predsjednica Organizacionog odbora manifestacije Aida Daul.

Iz Organizaconog odbora manifestacije ističu da je nakon raspisanog javnog poziva, za sudjelovanje u programu obilježavanja manifestacije  zaprimljeno oko 40 prijava s više raznovrsnih aktivnosti.

Kako ističe Dizdar, ove godine neće biti organizirana svečanost zajedničkih vjenčanja, koja je  jedinstven i poseban dio manifestacije, ali će svi mladenci 21. ožujka biti oslobođeni plaćanja svih administrativnih troškova.

„Ove godine  imamo i nekoliko aktivnosti koje će biti održane online putem različitih internet platformi. Neizostavna je i tradicionalna kajganijada koja će ponovo zamirisati travničkim ulicama, a također intersantna je i izložba fotografija jednog Sarajlije, profesionalnog fotografa koji se naprosto zaljubio u motive prekrasnih travničkih ljepota , istaknula je Dizdar.

Iz Organizacionog odbora, sve posjetitelje  manifestacije pozivaju na odgovorno ponašanje i poštivanje svih zakonom propisanih mjera i naredbi.