Jozun Blažević pobjednik Uskrsnog turnira u tucanju jaja “Busovača 2017”

U Busovači je u ponedjeljak (17. 4. 2017. godine) održan veliki Uskrsni turnir u tucanju jaja „Busovača 2017“. Organizator je bio Željko Plavčić – Runkel (uz pomoć svojih brojnih sponzora i prijatelja), a hotel „Tisa“ u Busovači je bio pretijesan da primi sve zainteresirane gledatelje ovog zanimljivog natjecanja.

Za natjecanje se prijavilo 24 sudionika koji su se natjecali sistemom „dupla eliminacija“, a samo natjecanje je trajalo punih 7 sati. Svaki sudionik je mogao prijaviti 40 neobojenih jaja koja je natjecateljska komisija turnira najprije pregledala, a nakon tog na svako jaje je udaren i žig ovog turnira. U pojedinačnim srazovima natjecatelja do finala, svaki natjecatelj je imao po 5 jaja, a pobjednik tih duela je bio onaj kome je preostalo bar jedno jaje.

Treće mjesto na turniru osvojio je sam organizator turnira Željko Plavčić – Runkel, a velika borba viđena je u finalu u kojem su se sastali i favoriti ovog turnira Josip Šakić i Jozun Blažević. Šakić je u finalnu borbu “do posljednjeg jajeta“ ušao sa 34 jaja dok je Blažević imao čak 39 jaja. U prvom dijelu vodio je Josip Šakić sa 9:2 , ali je Jozun Blažević sa dvije fantastične serije (10 i 12 pobjeda zaredom) došao do konačne pobjede 34:18.

Nagrade i zahvalnice za sudjelovanje na turniru podijelio je organizator Željko Plavčić. Brojne goste u pauzama zabavljao je „Focus band“ iz Busovače, a direktan prijenos preko Facebook stranice portala grad-busovaca.com je išao za čitav svijet i ubilježeno je preko 20 tisuća pregleda.

Na samom kraju, pobjednik turnira Jozun Blažević se zahvalio svima na sudjelovanju na turniru, a organizator se zahvalio i gostima koji su pratili ovo natjecanje i obećao i naredne godine ponovni susret na Uskrsnom turniru u tucanju jaja „Busovača 2018“.

Prethodni članakHRVATSKO PROLJEĆE: Večeras “Sve o ženama” u Novom Travniku
Sljedeći članakIsplata mirovina bit će redovita, povećanje se može očekivati od naredne godine