JOZO+8: Najbolji mladi Zeničani

I ove godine u Vitezu je održan Međunarodni košarkaški turnir „Jozo + 8“, dječaka rođenih 2000. godine i mlađi.

Turnir je memorijalni i igra se u spomen na istaknutog košarkaša KK Vitez, Jozu Bošnjaka Medenog, pripadnika HVO-a, poginulog na Vlašiću u kolovozu 1992. godine u borbama sa srpskim vojnim snagama, te na osmoro viteških mališana koje je u igri košarke 10. lipnja 1993. godine, zauvijek prekinula granata ispaljena s položaja Armije BiH.

Uz domaći HOKK Vitez na turniru su nastupili i KK Budućnost (Bijeljina), KK Realway (sarajevo), KK Rokie (Banja Luka), KK Kengur (Zenica), KK Satar (Fojnica), OKK Abeceda (Zenica) i KK JollY (Šibenik).

Najviše su pokazali mladići KK Kengura iz Zenice koji su u finalnom susretu zasluženo savladali vrlo dobru Budućnost iz Bijeljine rezultatom 64 : 57. Vrijedno je naglasiti da je u redovima Budućnosti nastupio i zlatni kadet bosanskohercegovačke kadetske košarkaške reprezentacije, Nikola Đaković.

U borbi za treće mjesto KK Rokie pobijedio je KK Jolly 72 : 69. Peto mjesto pripalo je KK Realwaj, 6. OKK Abeceda, 7. HOKK Vitez, dok su rezultatski najslabiji bio KK Star iz Fojnice.

Najbolji strijelac turnira je Karlo Medvidović sa 79. postignutih koševa, dok je titula najboljeg igrača turnira pripala Irmanu Porči, članu KK Kengur iz Zenice.

Simbolički, turnir je otvorio Alojz Mlakić, vlasnik tvrtke AM 2000, generalnog sponzora turnira, ujedno i predsjednik Udruge poslodavaca Vitez.

Početku turnira prethodilo je polaganje cvijeća i paljenje svijeća uz spomen-obilježje poginulim viteškim mališanima i uz grob Joze Bošnjaka Medenog.