Josip Pandža: Nije istina da sam odustao od reprezentacije

Uvijek sam na raspolaganju reprezentaciji BiH, kazao je košarkaški stručnjak Josip Pandža, koji je s kadetskom reprezentacijom BiH 2015. osvojio zlato na Evropskom prvenstvu i selektor bh. juniora koji su prošle godine zauzeli šesto mjesto na Evropskom prvenstvu.

Aktualni trener Kaknja je tako demantirao informaciju koja se pojavila u medijima, a koja je glasila da jedan od najmlađih bh. stručnjaka nije zainteresiran da radi s mlađim selekcijama u narednom ciklusu i da želi da se odmori. Ovo je nedavno izjavio Tihomir Mustapić, predsjednik Stručnog savjeta Košarkaškog saveza BiH.

“To nije istina. Uvijek sam bio tu i raspoložen da pomognem bh. košarci na bilo koji način. Imao sam neke razgovore u KS BiH s kojim sam uvijek dobro surađivao, a nitko nije pričao na takav način, odnosno da je bilo razgovora da ne želim više raditi. Koliko znam, još uvijek nema imena za bilo koju selekciju”, ističe Pandža.

Najbolji trener u BiH iz 2015. godine sačekat će narednu sjednicu Stručnog savjeta na kojoj bi trebalo da budu poznata imena izbornika, prije svega u omladinskim kategorijama, iako se njegovo ime pojavljivalo i među kandidatima za izbornika seniorske selekcije.

“Nisam u mogućnosoti da biram, šta je najbolje za bh. košarku odlučiti će ljudi iz Stručnog savjeta. Nisam ja važniji od nekih drugih, sačekat ću odluku i vidjeti jesu li koje mjesto meni namijenili. Ponavljam da sam uvijek bio tu i da ću i dalje biti za reprezentaciju BiH”, rekao je mladi bh. trener koji i ove sezone sa dosta uspjeha vodi Kakanj u Ligi 10.

Nakon 14 kola u prvenstvu BiH prošlosezonski prvak BiH je na dobrom putu da izbori plasman u Ligu za prvaka. Trenutno Kakanjci drže četvrtu poziciju sa 21 bodom uz utakmicu manje.

“Bili smo u rezultatskoj krizi, izgubili smo sampouzdanje, a onda je došla pobjeda nad Zrinjskim, kojom sam baš bio zadovoljan. Imamo osam pobjeda, utakmicu manje, dok je Široki na šest trijumfa. Oni se polako dižu, naše je da im bježimo. Igramo još tri utakmice kući, dvije na strani. Držimo sve u svojim rukama, ukoliko budemo sigurni kod kuće, mi smo unutra”, zaključio je Pandža.

Nezavisne novine / Edin Spržo

Prethodni članakTalijani žele izgraditi i otkupiti cijeli koridor 5C
Sljedeći članak“Svastike” GKM-a Vitez oduševile publiku i žiri na 29. kazališnoj smotri Vukovarsko-srijemske županije