Josip Grebenar iz Viteza u Željezničar

U Omladinskoj ligi Federacije BiH, u sezoni 2012./13., juniorska momčad NK Viteza je suvereno osvojila prvo mjesto. Nekolicina mladića pokazala je veliki nogometni talent, Toni Livančić i Matija Garić izborili su se za seniorsku momčad matičnog kluba, dok su nešto mlađi Dragan Jurčević i najmlađi Josip Grebenar ostali u juniorskom pogonu i u sezoni 2013./14.

Prema najavama Jurčević će na zimske pripreme s prvom momčadi, dok je najbolji golgeter Omladinske lige (25 golova u sezoni 2012./13.) Josip Grebenar izabrao drugi nogometni put.

Naime, Grebenar se odazvao pozivu FK Željezničara i u ponedjeljak s roditeljima otputovao u Sarajevo, gdje će do ljeta igrati za svoj novi klub i juniorskoj Premijer ligi. Kroz rad, trud i dobre igre pokušat će skrenuti pozornost stručnog stožera bi potpisati profesionalni ugovor s popularnim Željom.

Za ovog vrlo talentiranog mladića, ofenzivnog veznog ili povučenog napadača koji vrlo dobro igra s obje noge, već odavno postoji interes najboljih bh klubova ali i klubova iz Hrvatske i Italije. „Za ovakvu odluku ima više razloga a najveći je, svakako, želje za napretkom, za afirmacijom. A u Želji ću vjerujem, uz maksimalno poštovanje spram mog matičnog NK Vitez, imati bolje uvjete za rad, bolju i kvalitetniju priliku vidjeti gdje sam u nogometu, „izvagati” svoje mogućnosti. A NK Vitez je moj matični klub, moja nogometna ljubav i to će uvijek biti i ostati”, kazao nam je Josip Grebenar pred odlazak u FK „Željezničar” gdje će nastaviti svoju nogometnu karijeru.

Zvonimir Čilić