Još jedna noć za pamćenje u Travniku

Travnik noćna utrka 2017

Travnik je sinoć bio trkački centar BiH, zahvaljujući drugoj „Pharmamed Travnik noćnoj utrci“, koju je i ove godine organizirao Centar za edukaciju mladih, uz podršku sponzora i prijatelja. Kako smo već navikli, utrka je prošla u odličnoj atmosferi i s organizacijom na visokom nivou.

Ove godine prijavilo se 700 natjecatelja, što je bio i maksimalan predviđeni broj sudionika, a njih 634 je sudjelovalo u samoj utrci na pet kilometara. Pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je Osman Junuzović iz Doboj-Istoka, dok su drugo i treće mjesto osvojili Kosta Šumar iz Istočnog Sarajeva i Božidar Vujić iz Prijedora. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Lucia Kimani iz Prijedora, a Alma Hrnjić iz Hadžića i Jelena Kosić iz Banje Luke utrku su završile na drugom, odnosno trećem mjestu. Pobjednicima je nagrade uručio Nj. E. ambasador Jonathan Moore, šef misije OSCE-a u BiH, koji je bio gost na ovogodišnjoj utrci.

CEM je, ove godine, organizirao i dječju utrku „Helen Doron Kids’ Fun Run“, pod generalnim pokroviteljstvom Helen Doron SBK Learning Centra, koja je okupila 300 mališana. Oni su se natjecali u tri uzrasne kategorije: 4-5 godina, 6-8 godina i 9-11 godina, a za prva tri mjesta u sve tri kategorije, sponzori su osigurali vrijedne nagrade.

Cijela priča oko utrke odvijala se pod sloganom „Inspiriši slobodu!“, s cljem skretanja pažnje javnosti na izloženost djece i mladih alkoholu, njegovo nekontrolirano reklamiranje i lažnu slobodu, koja se na taj način predstavlja. Naglasak je bio na afirmiranju zdravog načina života, a obje utrke su bile primjer kako se on može prakticirati.

U organizaciji i realizaciji obje utrke sudjelovalo je više od 130 ljudi, među kojima su članovi organizacijskog tima, volonteri, pripadnici službe obezbjeđenja te policijski službenici Policijske stanice Travnik, koji su se brinuli za obezbjeđenje svih mjesta na kojima su se odvijale aktivnosti utrke, kao i same trase utrke, duž koje je bilo oko 4000 ljudi, koji su glasno podržavali sudionike.

Centar za edukaciju mladih se zahvaljuje svim pokroviteljima utrke: Pharmamed, Olimpija, OSCE, Helen Doron SBK LC, Dukat fit, Salomon, Print-GS, Best, GS-TMT, GMS, IOGT-NTO,  EZ, Wiener osiguranje, Securitas, Zavod za javno zdravstvo SBK, Općina Travnik, Bh Telecom, GBT, Hotel Balnca Resort&Spa, Buljan ceste, generalnom medijskom pokrovitelju RSG radiju, medijskim pokroviteljima: Kanal 6, Moje trčanje travnik-grad.info, novabila.info, centralna.ba. Zahvale idu i prijateljima utrke: MUP SBK/KSB, Policijska stanica Travnik, Sportska škola „Olimpija“, Zavičajni muzej Travnik,  OU Nova Vizija, Dom zdravlja Travnik, Asocijacija srednjoškolaca u BiH – LT Travnik, Turistička zajednica SBK.

Posebne zahvale pripadaju volonterkama i volonterima, zbog njihovog entuzijazma i odlučnosti da daju svoj maksimum kako bi utrka protekla u najboljem redu. Ovo svakako nije kraj priče. Centar za edukaciju mladih će se i sljedeće godine potruditi da „Travnik noćna utrka“ bude još veća i masovnija.

Prethodni članakGdje su u regiji najskuplji, a gdje najjeftiniji stanovi
Sljedeći članakKiseljak: Održane sportske igre dragovoljaca i veterana