Još jedan u nizu uspjeha mlade Dore Ćosić

Članica STK „CM“ Vitez Dora Ćosić nastupila je protekli vikend na dosta jakom međunarodnom natjecanju – 39. memorijalu „Đuro Dubenik“ u Dugom Selu

U grupnoj fazi natjecanja ostvarila je sve pobjede (3:0 po setovima) te kao prvoplasirana iz grupe izravno izborila nastup u 1/8 finala. U osmini finala istim rezultatom pobijedila je i Ivonu Peterković iz Zagreba.

Nadalje, u četvrtini finala prava „drama“. Meč za mentalno jake i fizički spremne natjecatelje protiv 4. nositeljice Eme Fučkar iz Zaboka. Nakon propuštenih prilika i gubitka prva dva seta, Dora se suvereno vraća u meč i sljedeća dva seta bez većih problema pretvara u svoju korist.

Peti odlučujući set, počinje vodstvom igračice iz Zaboka rezultatom 4:0 i kada su svi u dvorani vidjeli „početak kraja“ za Doru, ona se nije predavala i prvotno preokreće rezultat na 6:4 u svoju korist, da bi na kraju završilo 11:5 u odlučujućem setu.

U polufinalu je čekala prva nositeljica i uvjerljivo najbolja igračica Hrvatske, Bruna Borovec iz Varaždina. Istinski ljubitelji stolnog tenisa znali su da je to finale prije finala, a ovaj meč je to svakako i opravdao. Dora odlično ulazi u meč i prvi set nakon vodstva od 10:5 rješava u svoju korist 11:8.

Drugi set, poslije nekoliko propuštenih prilika i nedostatka sportske sreće završava istim rezultatom, ali u korist igračice iz Varaždina.

Treći i četvrti set Dora je izgubila rezultatom 11:9, uz obilježje da su se i jedna i druga igračica stalno izmjenjivale u vodstvu i prilikama za osvajanje seta, s tim da je ključne poene ostvarila igračica iz Varaždina, koja je na kraju i trijumfirala u finalu 3:0.

Dora je osvojila izvrsno 3. mjesto (pokal i prigodni dar) u veoma jakoj konkurenciji, možda ostaje žal za propuštenim prilikama, ali znajući Doru to će joj biti samo poticaj za daljnji rad i zalaganje.

I ovom prilikom, nekolicina trenerskih stručnjaka iz regije su prepoznali i istakli Dorin talent i prognozirali blistavu budućnost.

Ovom prilikom redakcija Vitez.info portala čestita Dori na kontinuiranim odličnim rezultatima.


Predstojeći vikend nastavlja se i natjecanje u 1. ligi FBiH, a u okviru iste nastupe će zabilježiti i seniori STK “CM” Vitez.

Dora Ćosić STK CM Vitez