JKP “Vitkom”: Zbog zamućenja vode bile su dvije noćne redukcije, stanje vodopskrbe se stabilizira i normalizira

Proteklog vikenda na naše redakcijske kontakte stigao je velik broj upita vezanih za vodoopskrbu, jer su u dva navrata, u kasnim noćnim satima, vršene redukcije vode korisnika izvorišta Ilidža. Također, dio korisnika se žalio i na slabiji pritisak vode.

Ti povodom poslali smo upit Javnom komunalnom poduzeću „Vitkom“ d.o.o. Vitez, iz kojeg su se jutros očitovali odgovorom o pitanju vodoopskrbe na području općine Vitez.

„Uslijed zamućenja vode na izvorištu Ilidža imamo smanjen dotok vode na rezervoaru Gradina, pa samim tim nam je otežana vodoopskrba potrošača koje opskrbljujemo s izvorišta Ilidža. Iz tog razloga morali smo vršiti redukcije dvije noći u kasnim noćnim satima od 00.00-05.00 sati.

Da bismo preavazišli nastalu situaciju vršimo dodatno upumpavanje s izvorišta Kremenik dijela vodovodne mreže kojom se opskrbljuju naselja Stari Vitez, Divjak i Brizjak. Iz ovog razloga ova naselja ne trpe redukcije, ali imaju problem sa slabijim pritiskom vode. Trenutno se situacija na izvorištu Ilidža poboljšava i očekujemo u narednih nekoliko sati normalizaciju vodoopskrbe područja koja se opskrbljuju s rezervoara Gradina.

O svim poremećajima u vodosnabdijevanju javnost će biti obaviještena preko facebook stranice: VITKOM doo Javno komunalno poduzeće Vitez i putem Radio Viteza”, navodi se u odgovoru JKP “Vitkom” Vitez.

Uputili smo još jedan mail, u kojemu smo napisali kako u interesu javnosti, a i ažurnog informiranja cijenimo da bi svakako sve informacije trebali slati i na portal Vitez.info, te i ovim putem Vitkomu, ali i ostalim javnim ustanovama stavljamo na raspolaganje naš portal kako bi svekolika javnost Viteza bila što kvalitetnije informirana.

Prethodni članakTvrtka EKO SIR PUĐA d.o.o. raspisala natječaj za posao
Sljedeći članakVlada SBŽ-a izdvojila 300.000 KM za nabavku respiratora