„Ježeva kućica“ i „Svastike“ napunili dvoranu i oduševili na 9. Danima kazališta „Vitez 2017“

Predstava „Ježeva kućica“ Sinjskog pučkog kazališta proteklog je vikenda razveselila posjetitelje u krcatoj Kazališnoj dvorani u Vitezu. Odličnoj izvedbi mladih glumaca iz Sinja najviše su se razveselili mališani, ali ravnodušni nisu bili ni oni malo stariji.

Priča o Ježurku ježu i poštaru Zecu, u čijim su dogodovštinama uživale starije generacije. A lutanja sinjskog ježurka na najbolji su se mogući način uklopila u program ovogodišnjih kazališnih dana, koji su sadržajno možda i najkvalitetniji, a i posjećenost je najveća.

Već u nedjelju publika je istinski uživala u jednom od najuspješnijih kazališnih komada iz bogate produkcije Gradskog kazališta mladih Vitez, predstavi “Svastike”. Predstava koja je osvojila pregršt domaćih i međunarodnih nagrada, punila dvorane gdje god se igrala ponovno je, četvrti put, napunila vitešku kazališnu dvoranu.

Publika je ovacijama nagradila maestralnu igru viteških glumaca, a nakon višeminutnog pljeska ansambl predstave zahvalio se publici te čestitao rođendan svojoj članici Ivoni Matošević, kao i autoru teksta Savi Škobiću, te je na pozornicu donesena sljavljenička torta i cvijeće.

Viteški kazalištarci interpretirajući tekst predstave čiji je autor Savo Škobić na komičan način predstavljaju odnos muškarca i žene, vječitu borbu za dominacijom, kao i odnose unutar obitelji kojoj svakako pripadaju i svastike. Režiju za istoimenu predstavu koja puni dvorane diljem BiH, kao i izvan nje, gdje god GKM iz Viteza gostuje, potpisuje Mirna Matković, dok je izvršni producent Ivan Sajević, ujedno i voditelj GKM Vitez.

Dodajmo još kako je u subotu predstava “Šmizle” GKM-a Vitez odigrana na VIII MSADD u Somboru (Srbija), a već sljedećeg tjedna Šmizle će gostovati na 8. Međunarodnom kazališnom festivalu u Belom Manastiru (Hrvatska), gdje će biti igrana najbolja kazališna ostvarenja iz zemalja okruženja.

Prethodni članak​Marijana Grgić: U Vitezu se živi viteški!
Sljedeći članakZemljotres jačine 4,5 stupnja po Richteru se osjetio i u Vitezu