Ježeva kuća

Jučer, 28. ožujka 2016. godine učenici Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca iz Busovače posjetili su Narodno pozorište Sarajevo i Umjetničku galeriju BiH. Povod posjeta bila je izvedba opere “Ježeva kuća”.

Opera za mlade “Ježeva kuća” autora Zlatana Vaude, koja zapravo oživljava stihove Branka Ćopića kroz scenografiju i kostimografiju Vanje Popović, za učenike Glazbene škole bila je izniman događaj vrijedan pamćenja. Za nemalu radost su se pobrinuli svi akteri ovog umjetničkog ostvarenja (Hor opere NPS i Sarajevska filharmonija). Poseban doživljaj za busovačke mališane bilo je druženje sa velikim glazbenicima i dirigentom Dariom Vučićem.

Izlet se nastavio posjetom Umjetničkoj galeriji BiH u kojoj su učenici pogledali stalnu postavku navrijednijih umjetničkih djela BiH, kao i izložbu fotografija “Djeca u ratu – Sarajevo 92-95” autora Milomira Kovačevića. Bila je to prilika i da naši mladi sugrađani upoznaju neka od umjetničkih djela koja nisu nikada izlagana i koja predstavljaju pravo malo otkriće, dok su neka među najreprezentativnijim djelima iz bogate riznice Umjetničke galerije BiH.

Posebni gosti ovog događaja bili su: Marina Vuleta i Ivana Milinović ispred busovačke podružnice HKD-a “Napredak”, ravnatelj OŠ “Busovača” Slaven Katava i nekolicina bivših učenika Glazbene škole.

“Posebnu zahvalnost za organizaciju ovog prelijepog događaja dugujemo Nikolini Petković iz odjela marketinga i propagande NPS-a i Ivanu Mariću, direktoru poduzeća PP Marić-bus Busovača”, izjavila je za grad-busovaca.com portal Davorka Dujmušić, voditeljica odjela OGŠ Jakova Gotovca u Busovači.