Jeste li nekoga zagrlili danas?!

Svaki je dan dobar da nekome zagrljajem pokažete koliko vam je do te osobe stalo. Upravo zbog svoje važnosti, i zagrljaj je dobio svoj dan.

Danas zagrlite koga stignete, jer je i službeno Dan zagrljaja. i to od 1982. godine. Pa i psiholozi naglašavaju kako nam je takav dan potreban.

Pet do šest zagrljaja na dan učinit će Vam život dužim i ljepšim, zaključio je to američki svećenik Kevin Zaborney kada je na današnji dan proglasio međunarodni dan zagrljaja.

Zagrljaji imaju ljekovita svojstva, smatra psihologinja Virginia Satir. Ona kaže da je čovjeku potrebno četiri zagrljaja na dan da bi preživio.

‘Čovjeku je potrebno četiri zagrljaja na dan da bi preživio. Osam zagrljaja dnevno treba nam da bismo se održali, a 12 zagrljaja da bismo napredovali’, rekla je Satir.

Akciju grljenja, na koju su pozvani svi da nekome poklone zagrljaj, započeo je Juan Mann, Britanac koji je nakon djedove smrti otputovao Australiju. Vidjevši da je jedini putnik na aerodrom u Sidneyu, koji nije imao koga zagrliti, svoje je zagrljaje počeo dijeli besplatno i tako usrećivao druge ljude, piše dnevnik.hr.

Njegovu ideju prihvatili su mnogi diljem svijeta. Učinite to i vi…;)

p.s. ako ste danas zagrlili nekoga ili će te to učiniti tijekom večeri kliknite “lajk”…;)