Javna ustanova “Bolnica za plućne bolesti i TBC” Travnik uputila apel stanovništvu Središnje Bosne

Iz Javne ustanove “Bolnica za plućne bolesti i TBC” Travnik uputili su apel stanovništvu i javnosti Središnje Bosne. Apel je prilično ozbiljnog karaktera, a prenosimo ga u cijelosti.

“Javna ustanova Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik upozorava građane SBK/KSB da je došlo do eksplozivnog rasta broja Covid-19 oboljelih pacijenata, te je u našoj bolnici jutros smješteno 119 pacijenata od ukupno 134 postelje kojima raspolaže nasa ustanova.

Pri tome je svaki dan sve veći broj pacijenata koji se upućuju u našu ustanovu na prijem ili preglede te se isti mole na strpljenje kod dolaska i imaju u vidu navedene činjenice.

Bolnica čini i činit će sve da prevladamo ovu tešku situaciju budući da se uz sve navedeno i sve veći broj naših uposlenika razboljeva, tako da smo u ovom času angažovali dodatne medicinske kadrove kako bi svima pružili potrebnu pomoć.

Apeliramo na sve da smanje kretanje na najneophodnije, izbjegavaju veća okupljanja, posjete i da koriste zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru uz obvezne mjere higijene ruku.

Poštivajući ove mjere pomažete sebi, svojim najbližim i cijelom društvu da prevaziđemo ovu nimalo dobru situaciju trenutno”, poručili su iz Javne ustanove “Bolnica za plućne bolesti i TBC” Travnik.

Prethodni članakZapočeli radovi na adaptaciji i popravci puta za lovačku kuću „Jelinjak“
Sljedeći članakBRAVOOO: Karataši Mladosti osvojili jedanaest medalja na Federalnom karate prvenstvu za djecu