Jasmin Efendić novi trener u OKK Vitez

Jasmin Efendić novi je trener u Omladinskom košarkaškom klubu u Vitezu.Završio je prvi i drugi ciklus studija i stekao zvanje Magistar sporta i tjelesnog odgoja univerziteta u Sarajevu, te je licencirani FIBA košarkaški trener.

Državni je prvak u sezoni 2015/2016 sa muškom pionirskom selekcijom KK „Kengur“ Zenica.

Finalni turnir i osvojena medalja sa tri uzastopna državna prvenstva Bosne i Hercegoovine u sezonama 2015/2016, 2016/2017, 2017/2018 u ženskoj konkurenciji pionirki i kadetkinja, plasman među tri najbolje ekipe u BiH sa košarkašicama Kengura iz Zenice.

U sezoni 2019/2020 sa ženskom ekipom KK „Jumper“ Zenica ostvario je odličan plasman u WABA U-17 regionalnoj ligi gdje su od svih omladinskih klubova iz Bosne i Hercegovine imali najbolji plasman ostvarivši pobjede protiv renomiranih ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore itd.

-Pobjednik je A1 lige za seniorke sa KK „Jumper“ Zenica u sezoni 2019/2020 i ostvario plasman u Premijer ligu za djevojke za sezonu 2020/2021.

Sudionik  je međunarodnih turnira u Francuskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Njemačkoj, kao i ljetnih i zimskih kampova u Sloveniji i Hrvatskoj.

Stekao zvanje Fiba trenera 2019 i sudionik FIBA svjetske edukacije FECC )Fiba Coaching Certification) 2019-2021 (trogodišnja edukacija trenera svjetske krovne košarkaške federacije) gdje je kao jedan od 60 trenera iz cijelog svijeta bio učesnik prestižne edukacije u Italijanskom gradu Udine gdje su predavači bili Pablo Laso i Svetislav Pešić na čelu sa koordinatorom za Fiba licencirane trenere gospodinom Michaelom Schwartzom. Edukacija koja se nastavlja još dvije godine i u kojoj vrlo rijetki treneri iz cijelog svijeta imaju čast i privilegiju sudjelovati i stjecati nova znanja.

– Sudionik je i u raznim projektima sporta i tjelesnog odgoja sa djecom mlađeg školskog uzrasta.

Također, muška pionirska ekipa KK „Kengur“ (u vrijeme dok je Jasmin bio trener KK Kengur) je pod trenerskom palicom Jasmina Efendića uz osvojenu titulu prvaka Lige mladih ZDK , bila i viceprvak turnira u francuskom gradu Checy u konkurenciji 16. timova iz 6. zemalja Evrope, što je još jedan značajan rezultat. Vrijedi još napomenuti da je u 2016. godini pionirska selekcija KK“Kengur“ bila državni prvak gdje su u finalu državnog prvenstva savladani Sparsi iz Sarajeva.

Uz ove sportske rezultate istakli bismo i Jasminov izuzetan pedagoški i edukativni rad sa polaznicima škole košarke i mladim košarkaškima svih uzrasta, te lidersku ulogu u realizaciji klupskih kampova (ljetni i zimski), uz uspješno apsolviranje raznih projekata sa djecom mlađeg školskog uzrasta- stoji na stranici OKK Vitez.

Prethodni članakOdgođena sjednica Vlade KSB
Sljedeći članakPripreme za IV. Međunarodni nogometni turnir Trofej grada Viteza