Jajce domaćin likovne kolonije “Jajce Art 2016”

Jajce će od 18. do 23. srpnja biti domaćin likovne kolonije “Jajce Art 2016”, čiji je organizator i domaćin Dom kulture Jajce, a generalni pokrovitelj Općina Jajce.

Prva likovna kolonija u Jajcu službeno počinje svečanim otvaranjem koje će biti održano u ponedjeljak, 18. srpnja, u holu Doma kulture u Jajcu, s početkom u 19 sati.

Gosti, sudionici kolonije su magistar slikarstva Samija Mašić, akademski slikar Senad Begić, doktor umjetnosti Meho Čaušević, likovna umjetnica iz Austrije Armina Hatić, likovni umjetnik Enis Hasandžiković, likovni umjetnik Faljić Mustafa i akademski slikar Samir Hažbić”, najavili su organizatori.

Likovna kolonija odvijat će se na lokacijama grada Jajca koje po svojim povjesnim, kulturnim i prirodnim obilježjima najvjernije prezentiraju Jajce i Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Slikari će tijekom svog boravka u Jajcu posjetiti najznačajnije kulturno-povijesne spomenike te na svojim platnima ovjekovječiti trenutke provedene u “kraljevskom gradu”.

Posljednjeg dana, 23. srpnja, bit će otvorena izložba radova nastalih u okviru likovne kolonije.Izložba će biti postavljena u Gradskoj galeriji Jajce, a svečano otvaranje biti će održano u 17 sati.

Izvor: